Το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής υποστήριξε ενεργά το 40ό Σπάρταθλο
Αθλητισμός

Το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής υποστήριξε ενεργά το 40ό Σπάρταθλο

Το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής συμμετείχε και υποστήριξε ενεργά το 40ό Σπάρταθλο, που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου. Η διοργάνωση του Σπάρταθλου ανέθεσε στο Σωματείο τη λειτουργία και τη στελέχωση τεσσάρων σταθμών (CP8,  CP9, CP19, CP23), οι οποίοι λειτούργησαν με απόλυτή επιτυχία, συμβάλλοντας καθοριστικά  στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Οι εθελοντές

Η ομάδα αποτελείτο από επτά άτομα και συγκεκριμένα από τους Βασίλη Τσαγκάρη, Παναγιώτη Μικρογιαννάκη, Ζήνια Σανούδου, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Σοφία Ντζιαβίδα, Πέρρυ Τσαγκάρη και τον Μάριο Παπακώστα.

Το Σωματείο ευχαριστεί θερμά τα μέλη του που συμμετείχαν εθελοντικά. «Με την παρουσία τους υποστήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια ανάδειξης, προβολής και ενδυνάμωσής του Δρομικού Κινήματος» όπως το ΑΣΑΠ, για να προσθέσει:

«Ιδιαίτερη στιγμή η παρουσία του Ειδικού Σχολείου Κορίνθου, με τη δασκάλα τους και αθλήτρια ποδηλασίας του Α.Σ. Αγίας Παρασκευής Πατρίσια Γεωργακαράκου. Τα παιδιά χειροκροτούσαν με την ψυχή τους τους αθλητές που πέρναγαν από το C/P 23 και δεν σταμάτησαν στιγμή να τους εμψυχώνουν»

Λίγα λόγια για το Σπάρταθλον 

Το Σπάρταθλον είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος (245 km) που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.

Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβριο. Η επιλογή του μήνα αυτού έγινε διότι τότε τοποθετεί χρονικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη.

Επικός Ζησιμόπουλος Φώτης

Ο 40χρονος δρομέας, παρότι χάθηκε στο 50ό χιλιόμετρο του αγώνα, μένοντας πίσω περίπου μισή ώρα, κατάφερε να βρει και πάλι τα πατήματά του αλλά και τη δύναμη ώστε να κάνει τη μεγάλη αντεπίθεση και τελικά να κερδίσει τον αγώνα των 245,3 χιλιομέτρων σε χρόνο 21 ώρες και 50 δευτερόλεπτα, σημειώνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Ο Ζησιμόπουλος κατέκτησε την πρώτη θέση για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά το 2021.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet