Ήττα για τις Γυναίκες της «Αγίας» από την Ολυμπιάδα Υμηττού
Αθλητισμός

Ήττα για τις Γυναίκες της «Αγίας» από την Ολυμπιάδα Υμηττού

Σε ένα πολύ δυνατό και άτεχνο παιχνίδι η Ολυμπιάδα Υμηττού (Α΄ Εθνική) έκαμψε την αντίσταση της Αγίας Παρασκευής και πήρε τη νίκη με 3-0, στη φιλική αναμέτρηση που έδωσαν οι δύο ομάδες.

Ωστόσο, μόνο ως φιλικό δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ματς, σύμφωνα με την περιγραφή της ομάδας των Βορείων Προαστίων στην ιστοσελίδα της, που ακολουθεί.

Η Αγία Παρασκευή μόλις στο 10o λεπτό έφυγε στην κόντρα με τη Γατή και ενώ ήταν έτοιμη να μπει περιοχή «γκρεμίστηκε» από την αμυντικό με δυνατό μαρκάρισμα εκτός μπάλας. Ο διαιτητής (επίσημος της ΕΠΣ) έδωσε φάουλ και… κίτρινη κάρτα, παρότι η παίκτρια είναι σε προφανή θέση για γκολ και ο αντίπαλος έρχεται από πίσω και είναι τελευταίος παίκτης!

Η φάση αυτή δυστυχώς, που είναι και από τις βασικές στα σεμινάρια διαιτησίας, ήταν και η αρχή των παραπόνων του προπονητή της Αγίας Παρασκευής που έχασε την εμπιστοσύνη του προς τον «άρχοντα» του αγώνα!

Στο 15΄ η Πέιου πλασάρει -πάλι σε κόντρα επίθεση- πάνω από την τερματοφύλακα της Ολυμπιάδας, λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο 17΄ η Μπάδα θα περάσει αλλαγή στη θέση της Βιτούλα που ένιωσε ενοχλήσεις (τράβηγμα), αγωνιζόμενη ως αμυντικό χαφ, με την Παρμαξή να περνάει στόπερ, ενώ στο 20΄ η Στεφανοπούλου θα περάσει στη θέση της Πέιου, με την Πρίφτη να πηγαίνει φορ, τη Γατή κεντρικό χαφ και η Στεφανοπούλου αριστερό χαφ.

Στο 22΄ και στο 28΄ η Ολυμπιάδα θα πετύχει δύο γκολ από λάθη στην άμυνα της Αγίας Παρασκευής. Στη φάση του 1-0 από μπαλιά από αριστερά η μπάλα θα φθάσει στην μεγάλη περιοχή αλλά η Παπαμήτρου αρχικά και Δασκαλοπούλου στη συνέχεια δεν θα καταφέρουν να σταματήσουν μπαλιά και πλασέ. Λίγο αργότερα, από το ύψος της περιοχής πάλι, σε στιγμιαία αδράνεια της άμυνας, η επιθετικός της Ολυμπιάδας εύκολα θα σουτάρει για το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο 25΄ η Παπαμήτρου θα παραχωρήσει τη θέση της στην Τριανταφυλλιά Μαστοράκη.

Στο 33΄ η Στεφανοπούλου κάνει κούρσα από αριστερά, αλλά το γύρισμά της θα αποκρουστεί από την αμυντικό σε κόρνερ, ενώ στο 35΄, σε φάση καρμπόν, η ίδια παίκτρια και ενώ η φάση είναι με τέσσερις επιθετικούς της Αγίας Παρασκευής στην περιοχή και μία αμυντικό, θα γυρίσει την μπάλα προς τα πίσω στην Πρίφτη -και όχι παράλληλα- η οποία δεν κατάφερε να σουτάρει με επιτυχία.

Στην επανάληψη το παιχνίδι έγινε πολύ σκληρό, υπό την ανοχή του διαιτητή, ο οποίος δεν βοήθησε με τη διαιτησία του τις αθλήτριες να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστικές οι πέντε κίτρινες κάρτες που έδωσε στην προσπάθεια του να «κρατήσει» το ματς και η ανοχή του στα μαρκαρίσματα της Ολυμπιάδας που τουλάχιστον σε πέντε φάσεις «τράβηξαν» φανέλα.

Στο 56΄ η Santa θα έχει τη μεγαλύτερή της ευκαιρία καθώς σε σέντρα της Μπριασούλη από αριστερά, αρχικά με προβολή η Μπάδα θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά η Τοπαλίδη θα σουτάρει, αλλά η αμυντικός πάνω στη γραμμή θα προλάβει και στο τρίτο σουτ που ακολούθησε από τη Στεφανοπούλου η μπάλα δεν θα κάνει το χατήρι να μπει στο πλεκτό, καθώς και πάλι η αμυντικός με προβολή πάνω στη τελική γραμμή θα διώξει σε κόρνερ!

Στο 65 η αμυντικός της Αγίας Παρασκευής Γιαννόγλου θα προσπαθήσει να «κλέψει» μπάλα από την τερματοφύλακα προς το αριστερό μπακ και θα δεχθεί ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα με προβολή (τάπες) όπως είδαμε χαρακτηριστικά στο video, με τον ρέφερι να δίνει πλάγιο άουτ…

Στο 70΄ η Ολυμπιάδα δεν κατάφερε να σκοράρει όταν μετά από δυνατό συρτό σουτ η Σάλιακα ήταν εκεί και έδιωξε σε κόρνερ, αλλά λίγο αργότερα, σε φάση διαρκείας, τριπλασίασε τα τέρματά της, καθώς η παίκτρια της Ολυμπιάδας ντρίπλαρε και κέρδισε τις κόντρες από έξι διαδοχικά παίκτριες της Αγίας Παρασκευής στο ύψος της περιοχής, σούταρε δυνατά, η Σάλιακα απέκρουσε αλλά στην επαναφορά η νεαρή επιθετικός της Ολυμπιάδας από αριστερά πλάσαρε σωστά.

Η Αγία Παρασκευή αγωνίστηκε με τις παρακάτω αθλήτριες:

1. Δασκαλοπούλου (60΄ Σάλιακα), 2. Γιαννόγλου, 3. Παπαμήτρου (25΄ Μαστοράκη Τρ.), 4. Μανέτα, 5. Βιτούλα (17΄ Μπάδα), 6. Παρμαξή (60΄ Τοπαλίδη), 7. Πετράκη, 8. Μπριασούλη, 9. Πέιου (20΄ Στεφανοπούλου), 10. Πρίφτη, 11. Γατή.

Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι αθλήτριες: 12. Τοπαλίδη, 13. Μπάδα, 14. Στεφανοπούλου, 15. Σάλιακα, 16. Μαστοράκη Τρ., ενώ την ομάδα συμπλήρωσαν και οι νεαρές Γονατά, Κουτρουμπή, Μαστοράκη Δ., Κουλού και Σταμπούλη, τις οποίες ο προπονητής της Αγίας Παρασκευής προτίμησε να μην χρησιμοποιήσει σε ένα τόσο δυνατό όπως εξελίχθηκε ματς.

Πολύ καλή απόδοση είχε η Σοφία Παρμαξή, ενώ την ακολούθησαν  Μανέτα, Γιαννόγλου, Μπριασούλη και Γατή καθώς οι υπόλοιπες αθλήτριες φάνηκαν κουρασμένες από τις συνεχόμενες προπονήσεις. Τον επόμενο αντίπαλο της αναζητά η Αγία Παρασκευή για το φιλικό του Σαββατοκύριακου που έρχεται, ενώ οι προπονήσεις θα συνεχιστούν καθ΄ όλη την επόμενη εβδομάδα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet