63 δρομείς του Α.Σ. Αγίας Παρασκευής στο GREECE RACE for the Cure 2022
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

63 δρομείς του Α.Σ. Αγίας Παρασκευής στο GREECE RACE for the Cure 2022

Για ακόμα μια χρονιά, 63 δρομείς του Α.Σ Αγίας Παρασκευής βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας, την Κυριακή 2η Οκτωβρίου στο GREECE RACE for the Cure 2022, αποδεικνύοντας πως το «μαζί» έχει δύναμη και ουσία στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής από τις συμμετοχές της συγκέντρωσε 630,00 ευρώ τα οποία θα διατεθούν από τη διοργάνωση:

  • Για την ψυχοκοινωνική στήριξη και ενημέρωση των γυναικών με καρκίνο μαστού
  • Για την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου που σώζουν ζωές
  • Για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη διεκδίκηση ποιοτικής περίθαλψης και φροντίδας των ασθενών με καρκίνο μαστού.

Οι δρομείς αφιέρωσαν το το μετάλλιο της νίκης στην αθλήτρια του Συλλόγου Λιάνα Ματθαίου που έδωσε τον αγώνα της ενάντια στον καρκίνο και είναι πλέον μια ακόμη survivor. «Στο πρόσωπό της όμως θέλουμε να τιμήσουμε και να εμπνεύσουμε όλες τις γυναίκες που δίνουν έναν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Σε αυτές που δεν σταματούν να αγωνίζονται αποδεικνύοντας πως η ζωή δεν είναι αγώνας 100m αλλά μαραθώνιος και απαιτεί πίστη και επιμονή», αναφέρει ο Α.Σ. Αγίας Παρασκευής.

Ο Α.Σ. Αγίας Παρασκευής σημειώνει, επίσης, ότι στην Ευρώπη, το 60% των περιστατικών καρκίνου του μαστού διαγιγνώσκεται σε πρώιμο στάδιο, ενώ στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλότερο. Αυτό δείχνει ότι οι Ελληνίδες δεν είναι σωστά ενημερωμένες για τη διαφύλαξη της υγείας τους. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι εάν η διάγνωση και θεραπεία γίνουν σε πρώιμα στάδια πάνω από 95% των περιστατικών καρκίνου του μαστού είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν.

Τέλος, ο Α.Σ. Αγίας Παρασκευής τονίζει ότι «ο αγώνας αυτός για πολλούς από εμάς, είναι και αγώνας μνήμης για αυτές δεν είναι πια μαζί μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet