Έγκριση Β΄ φάσης της μελέτης «Πιλοτικές παρεμβάσεις στις Αστικές Μεταφορές»
Ποιότητα Ζωής

Έγκριση Β΄ φάσης της μελέτης «Πιλοτικές παρεμβάσεις στις Αστικές Μεταφορές»

Εγκρίθηκε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής η παραλαβή της Β΄ Φάσης της Μελέτης «Πιλοτικές παρεμβάσεις στις Αστικές Μεταφορές».

Η Β΄ φάση της μελέτης περιλαμβάνει δύο επιμέρους μελέτες: α) «Μελέτη Αστικής Κινητικότητας Οχημάτων και Parking στο Κέντρο της Πόλης» και β) «Μελέτη Δημιουργίας Δημοτικής Συγκοινωνίας».  Η υλοποίηση της μελέτης ξεκίνησε με προκήρυξη στις 4 Νοεμβρίου 2013 και έγινε με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής στο οποίο είχε ενταχθεί το 2008.

Στη Β΄ Φάση της πρώτης μελέτης (Αστικής Κινητικότητας Οχημάτων και Parking στο Κέντρο της Πόλης) οριστικοποιείται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, η πρόταση για την ελεγχόμενη στάθμευση (πλήρης χωροθέτηση θέσεων κατοίκων, επισκεπτών, μικτών, φορτοεκφόρτωσης κ.λπ.), μετά από περαιτέρω επεξεργασία της προκαταρκτικής πρότασης και αφού λήφθηκαν υπόψη οι επισημάνσεις και υποδείξεις του Δήμου. Ακόμη, γίνεται επεξεργασία και λεπτομερέστερη εκτίμηση των οικονομικών παραμέτρων για υπόγειους χώρους στάθμευσης, για ελεγχόμενη στάθμευση παρά την οδό και για συνδυασμό των δύο.

Η Β΄ Φάση της δεύτερης μελέτης (Δημιουργίας Δημοτικής Συγκοινωνίας) περιλαμβάνει τη λεπτομερή επεξεργασία (μικρές τροποποιήσεις διαδρομών, ακριβείς θέσεις στάσεων, μέση συχνότητα δρομολογίων) εναλλακτικού δικτύου Δημοτικής Συγκοινωνίας. Επίσης καλύπτει τις υπόλοιπες παραμέτρους λειτουργίας της Συγκοινωνίας, όπως θέματα κομίστρου, τύπους οχημάτων ανά γραμμή, εκτίμηση δαπανών υλοποίησης και λειτουργίας, εκτίμηση του χιλιομετρικού κόστους, οργάνωσης κ.ά.

Με  την ολοκλήρωση της συζήτησης του θέματος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος ευχαρίστησε τους μελετητές, την αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισ. Πετσατώδη και τον συγκοινωνιολόγο του Δήμου Κ. Σπαθόπουλο για τη συμβολή τους στην υλοποίηση της Μελέτης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet