Δήμος Αγίας Παρασκευής: Μειώνουμε τη χρήση της πλαστικής σακούλας
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Μειώνουμε τη χρήση της πλαστικής σακούλας

Να συμμετάσχουν στην προσπάθεια μείωσης χρήσης της πλαστικής σακούλας καλεί τους πολίτες του Δήμου Αγίας Αγίας Παρασκευής ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ιωάννης Σιδέρης.

Συμβάλλοντας στην προσπάθεια ο Δήμος δίνει δωρεάν στους πολίτες επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα συλλογής υλικών ανακύκλωσης, ενώ συνεχίζει τη διανομή υφασμάτινων σακιδίων πολλαπλών χρήσεων σε μαθητές, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος εύχεται σε όλους τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής καλή περιβαλλοντική χρονιά με τη θετική είδηση της εφαρμογής στη χώρα μας του περιβαλλοντικού τέλους για τις πλαστικές σακούλες.

Με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται 4,3 δισ. πλαστικές σακούλες ετησίως με μόλις το 1% από αυτές να ανακυκλώνονται. Κάθε πολίτης χρησιμοποιεί 363 σακούλες ετησίως, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ευρώπης. Ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης χρησιμοποιεί 175 σακούλες ετησίως. Στόχος είναι στα επόμενα 2 χρόνια η χρήση της πλαστικής σακούλας να μειωθεί στις 90 σακούλες ετησίως ανά άτομο, δηλαδή μείωση της τάξης του 75%.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει ήδη μοιράσει υφασμάτινο σακίδιο πολλαπλών χρήσεων σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στη δράση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων» τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Δήμας μας συνεχίζει τη δωρεάν παροχή του υφασμάτινου σακιδίου για τους μικρούς μας φίλους και της μπλε επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών στο δημαρχείο (Λεωφ. Μεσογείων 415-417, 2ος όροφος, Διεύθυνση Περιβάλλοντος, τηλ. 213 2004570) και καλεί τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια για τη μείωση της πλαστικής σακούλας.

Καλή και δημιουργική χρονιά!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet