Δράση Δήμου Αγ. Παρασκευής για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Δράση Δήμου Αγ. Παρασκευής για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνει ο Δήμος Αγ. Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, με βάση ανακοίνωση του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλου, και του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Ιωάννη Σιδέρη:

H 5η Ιουνίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μας δίνει την ευκαιρία να σταθούμε με περίσκεψη και ευθύνη απέναντι στην οικολογική καταστροφή του πλανήτη μας που απειλεί να πάρει μη αναστρέψιμες διαστάσεις.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, στο πλαίσιο των δράσεών της για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών, διανέμει μία υφασμάτινη επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα πολλαπλών χρήσεων.

Με τον τρόπο αυτόν, λέμε ΟΧΙ στην κατανάλωση πλαστικών μιας χρήσης, όπως είναι οι πλαστικές σακούλες.

Δωρίζοντας την υφασμάτινη τσάντα σε όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, μεταφέρουμε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει PLANήτης Β.

Οι δράσεις μας για το Περιβάλλον συνεχίζονται και σας καλούμε να συμβάλλετε με την ενεργό συμμετοχή σας σε αυτές:

Το Κινητό Πράσινο Σημείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής βρίσκεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης επί της οδού Αγίου Ιωάννου και συλλέγει υλικά προς επαναχρησιμοποίηση ή ανακύκλωση: μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, μπαταρίες, CD, δίσκοι, πλαστικά καπάκια, βιβλία, παιχνίδια και ξύλινα μικροαντικείμενα.

Το δίκτυο των μπλε κάδων λειτουργεί σε όλη την πόλη, για τη συλλογή υλικών συσκευασίας.
Το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσουν 30 Γωνιές Ανακύκλωσης, σε όλη την πόλη, στις οποίες θα συγκεντρώνονται σε ξεχωριστά ρεύματα προς ανακύκλωση τα εξής υλικά: είδη ένδυσης και υπόδησης, πλαστικό/αλουμίνιο, γυαλί, χαρτί.

Θα λειτουργήσει, επίσης, δίκτυο καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων από επιβαρυμένα σημεία παραγωγής, όπως λαϊκές αγορές, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης κ.ά.

Για όποιον επιθυμεί να παραλάβει την ειδική μπλε επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών ή την υφασμάτινη τσάντα πολλαπλών χρήσεων, μπορεί να απευθυνθεί στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής να γίνουν αρωγοί στη συνολική αυτήν προσπάθεια για την ουσιαστική προστασία του Περιβάλλοντος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2019
Powered by Wisenet