Κ. Τσιαμπάς: Οι 5 «σκανδαλώδεις ενέργειες» του κ. Σταθόπουλου στην ανάπλαση του Κοντοπεύκου
Ποιότητα Ζωής

Κ. Τσιαμπάς: Οι 5 «σκανδαλώδεις ενέργειες» του κ. Σταθόπουλου στην ανάπλαση του Κοντοπεύκου

Για 5 «σκανδαλώδεις ενέργειες» σε ό,τι αφορά στην ανάπλαση των πεζοδρομίων και την κατασκευή ποδηλατοδρόμων στο Κοντόπευκο κατηγορεί τη διοίκηση του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Τσιαμπάς.

Ο κ. Τσιαμπάς σημειώνει ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες ζημιώνουν σημαντικά τον Δήμο, σε οικονομικό και τεχνικό επίπεδο, ενώ υπηρετούν την «αρχή» της δημοτικής Αρχής «ό,τι θέλουν οι εργολάβοι», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Τσιαμπά:

Όλες οι αποφάσεις έχουν κάποιον στόχο, ο δικός σας ποιος είναι κ. δήμαρχε;

Η ανάπλαση των πεζοδρομίων και κατασκευή των ποδηλατοδρόμων άλλαξε τη μορφή του Κοντοπεύκου. Το έργο ήταν μια διαπαραταξιακή επιτυχία, από τη σύλληψη της ιδέας, την ένταξη στο ΕΣΠΑ, την έναρξη της κατασκευής, μέχρι την ανάληψη της διοίκησης από το κ. Σταθόπουλο, όπου η λογική της συνέπειας  έδωσε τη θέση της στο επικοινωνιακό παιχνίδι και στην ανεύθυνη πολιτική του τσάτρα – πάτρα.

Η αποδοχή και εφαρμογή της αρχής «ό,τι θέλουν οι εργολάβοι» έδωσε στους πολίτες ένα έργο με πολλές κραυγαλέες κακοτεχνίες.

Η ύπαρξη στην παράταξη του κ. Σταθόπουλου από την πρώτη στιγμή  καταξιωμένων μηχανικών και κατασκευαστών, όλων των ειδικοτήτων, απαγορεύει την αποδοχή του λάθους λόγω απειρίας, ειδικά όταν αυτά είναι πάρα πολλά και επαναλαμβανόμενα.

Η συμπεριφορά του κυρίου Σταθόπουλου είναι απαράδεκτη, αδικαιολόγητη, ξεφεύγει από τα όρια της  αδιαφορίας και είναι πλέον σκανδαλώδης. Ζημίωσε τον Δήμο οικονομικά, άμεσα με 289.409,66  ευρώ και στο εγγύς μέλλον με εκατομμύρια για τις μεγάλες κακοτεχνίες των οδών Πεντέλης, Πάρου, στα πεζοδρόμια της οδού Δερβενακίων και τις ασφαλτοστρώσεις, δεν χρειάζονται τεχνικές γνώσεις για να τις καταλάβει οιοσδήποτε, ιδιαίτερα όταν τα οδοστρώματα έχουν νερά από βροχή ή τις υδρορροές.

Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί εάν το έργο επιβλέπετο  στοιχειωδώς.

Σκανδαλώδεις ενέργειες του κ. Σταθόπουλου:

  1. Αποδέχθηκε τη διοικητική παραλαβή του έργου στις 11/07/2016, παρότι γνώριζε όλες τις κακοτεχνίες, από τις συνεχείς ερωτήσεις και παρεμβάσεις μου στο Δ.Σ. και την καταγραφή τους από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
  2. Αποδέχθηκε το πρακτικό προσωρινής παραλαβής  στις 3/8/2016, χωρίς να αναγράφονται οι κακοτεχνίες, ακόμη και οι  οφθαλμοφανείς.
  3. Αποδέχθηκε, μετά από προσυνεννόηση με την Περιφέρεια, το από 25/5/2017 πρωτόκολλο διαπίστωσης βλαβών, με ΠΑΝΟΠΡΟΙΚΙ ύψους  289.409,66 ευρώ, εις βάρος του Δήμου και υπέρ του εργολάβου.
  4. Αποδέχθηκε, παρά την προηγούμενη σφοδρή αντιπαράθεση στο Δ.Σ., την οριστική παραλαβή του έργου στις 6/3 /2018, δίνοντας άφεση στον εργολάβο, αποδεχόμενος τις κακοτεχνίες  εκατομμυρίων ευρώ, υπέρ του αναδόχου και εναντίον των συμφερόντων του Δήμου.
  5. Ο κύριος  Σταθόπουλος, ενώ γνώριζε τα πάντα, απεμπόλησε τα συμφέροντα του Δήμου υπέρ ποίου;;;;;;;. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις στους κατοίκους της πόλης μας.
Προτάσεις  

α. Να ακυρώσει την οδηγία «ό,τι θέλουν οι εργολάβοι» και να δώσει σαφέστατες οδηγίες και να κάνει παρέμβαση στην Περιφέρεια για την ουσιαστική επίβλεψη των έργων που εκτελεί.

β.  Να  ακυρώσει άμεσα, με απόφαση του Δ.Σ., την αποδοχή του πρωτοκόλλου διαπίστωσης βλαβών, ύψους 289.409 ευρώ, που επιρρίπτει τις ευθύνες στον Δήμο, ενώ αυτές ανήκουν αποκλειστικά στον ανάδοχο και στην Περιφέρεια (κ. Δούρου).

γ. Να ακυρώσει τη διάθεση των 74.400 ευρώ (ΚΑ.30.7333.43) που διατέθηκαν με τη 2η αναμόρφωση και να απαγορεύσει να γίνουν αποκαταστάσεις κακοτεχνιών με τις τρέχουσες μικροεργολαβίες.

Κύριε Σταθόπουλε η  συγκεκριμένη απόφασή σας είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και σκανδαλώδης. Οι δικές σας ευθύνες είναι επιλογή σας, οι επιπτώσεις εις βάρος του Δήμου ΟΧΙ.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet