Λαϊκή Συσπείρωση Αγ. Παρασκευής: Η μετακίνηση & η στάθμευση δεν πρέπει να αποτελούν εμπόρευμα
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Λαϊκή Συσπείρωση Αγ. Παρασκευής: Η μετακίνηση & η στάθμευση δεν πρέπει να αποτελούν εμπόρευμα

Σχετικά με το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των χώρων πάρκινγκ στους σταθμούς Μετρό «Δουκ. Πλακεντίας» και «Χαλάνδρι» η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής τονίζει ότι η μετακίνηση και η στάθμευση δεν πρέπει να αποτελούν εμπόρευμα.

Η παράταξη, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Αγίας Παρασκευής τον Ανδρέα Γκιζιώτη, επισημαίνει τα εξής:

Με απόφαση της διοίκησης της «Αττικό Μετρό» δόθηκε με ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία η εγκατάσταση συστήματος ελεγχομένης στάθμευσης στο οικόπεδο της Δουκίσσης Πλακεντίας, που χρησιμοποιείται τόσα χρόνια ως ελεύθερος χώρος στάθμευσης. Επίσης, ο σχεδιασμός της Αττικό Μετρό περιλαμβάνει την ανέγερση εγκαταστάσεων που θα χρησιμοποιηθούν ως γραφεία, εμβαδού 6.000 τ.μ. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν τα λαϊκά στρώματα με ένα ακόμη χαράτσι και οι μόνιμοι κάτοικοι θα αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα τα οποία θα προκληθούν από την αναζήτηση χώρου στάθμευσης στις γύρω περιοχές.

Οι διαχρονικές ευθύνες των δημοτικών παρατάξεων που βρέθηκαν στη διοίκηση του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια είναι τεράστιες διότι δεν διεκδίκησαν, ούτε  καν ασχολήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια με τους ελεύθερους χώρους στάθμευσης στις περιοχές γύρω από τους σταθμούς του μετρό με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κάτοικων, αλλά και την εξυπηρέτηση των χιλιάδων εργαζομένων που χρησιμοποιούν το μετρό για να μεταβαίνουν στις εργασίες τους. Η Λαϊκή Συσπείρωση από την περίοδο των πολύχρονων αγώνων για τις επιπτώσεις της  περιφερειακής Υμηττού, των μεγάλων υπερτοπικών αξόνων και τον σχεδιασμό των νέων σταθμών του Μετρό, θέταμε το ζήτημα της τεράστιας κυκλοφοριακής επιβάρυνσης της πόλης. Επανειλημμένα τοποθετηθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους τοπικούς φορείς, διεκδικήσαμε λύσεις με τις προτάσεις μας.

Η διοίκηση Σταθόπουλου παρακολουθεί άφωνη τις επιλογές των υπουργείων της κυβέρνησης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας. Με τη στάση της βάζει αντικειμενικά πλάτη στα μονοπωλιακά συμφέροντα. Αν ενδιαφερόταν πραγματικά για τη ζωή και την καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων θα έδινε προτεραιότητα στη δημιουργία χώρων στάθμευσης τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις γειτονιές και δεν θα άφηνε την «Αττικό Μετρό» να φορτώσει με ένα ακόμη χαράτσι τα λαϊκά στρώματα που είναι ήδη φορτωμένα με διάφορους φόρους, τεράστια τέλη κυκλοφορίας και πρόστιμα. Είναι υποκρισία το όψιμο ενδιαφέρον της, τέσσερις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, για το πάρκινγκ στη Δουκίσσης Πλακεντίας.                                

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής, αντιμετωπίζοντας το θέμα από την πλευρά των λαϊκών αναγκών, τονίζει ότι η μετακίνηση και η στάθμευση δεν πρέπει να αποτελούν εμπόρευμα. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβαρύνουν κι άλλο τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους της πόλης μας. Ο εργαζόμενος λαός της πόλης μπορεί και πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματάτου. Να σκεφτεί ποιος ωφελείται από αυτό το μέτρο, όταν δεν υπάρχουν δωρεάν δημοτικοί χώροι στάθμευσης. Όταν τα λεωφορεία του ΟΑΣ  δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τις καθημερινότητας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής απέναντι σε αυτή την κατάσταση καλεί τον λαό της πόλης να υψώσει τοίχος αντίστασης σε κάθε τι που του δυσχεραίνει τη ζωή, στα νέα βάρη που του φορτώνει η κυβέρνηση, η τοπική διοίκηση και τα μονοπώλια. Να προβληματιστεί από την πείρα του και να ενισχύσει τη Λαϊκή Συσπείρωση στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, που αδιάλειπτα παλεύει για την προάσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ ΜΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ.
  • ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ. ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥΣ. ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ  ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet