Ολοκληρώθηκε η αγορά του κτήματος Ιόλα από τον Δήμο Αγ. Παρασκευής
Ποιότητα Ζωής

Ολοκληρώθηκε η αγορά του κτήματος Ιόλα από τον Δήμο Αγ. Παρασκευής

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής το συμβόλαιο αγοράς από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής του κτήματος – βίλας Ιόλα, σε εφαρμογή της 237/18-7-2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το συμβόλαιο εκ μέρους του Δήμου υπέγραψε ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος στη δήλωσε: «Ευχαριστώ ειλικρινά όλους όσοι διαχρονικά συνέβαλαν στο να φτάσουμε στη σημερινή ιστορική ημέρα. Θέλω να εκφράσω τη χαρά και την ικανοποίηση της δημοτικής μας Αρχής για την επιτυχία της απόκτησης του κτήματος – βίλας Ιόλα από τον Δήμο μας. Από εδώ και πέρα ξεκινά ο μεγάλος αγώνας της ανάπλασης και της ανάδειξης του, τον οποίο είμαστε αποφασισμένοι και προετοιμασμένοι να φέρουμε εις πέρας».

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, στην οποία η ημέρα υπογραφής της σύμβασης χαρακτηρίζεται ως «ιστορική», σημειώνεται: «Η απόκτηση του διατηρητέου (με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού) κτηρίου (1.600 τ.μ.) μαζί με το κτήμα (6.678 τ.μ.) που το περιβάλει, αποτελούσε πάγιο διεκδικητικό αίτημα όλων των δημοτικών Αρχών, των πολιτών και των φορέων της Αγίας Παρασκευής για δεκαετίες και σήμερα έγινε πράξη.  Μετά από αυτή την εξαιρετική εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος για την ανάδειξη του ακινήτου σε «Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων» του Δήμου, αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του. Ήδη ο Δήμος ετοιμάζεται να υποβάλει τον Ιανουάριο του 2018 πρόταση για χρηματοδότηση της ανάπλασης της βίλας από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με τίτλο “Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας”, το οποίο αφορά στη μετατροπή κτηρίων ιδιοκτησίας Δήμων που παραμένουν αδρανή, σε σημαντικές εστίες πολιτιστικής, τουριστικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Παρόντες στην υπογραφή του Συμβολαίου, πέραν της νομικής συμβούλου του Δήμου Ελ. Γκουμά, του ιδιοκτήτη Σπ. Γεωργίου και της συμβολαιογράφου Ερ. Ντατσή, ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γερ. Βλάχος, οι αντιδήμαρχοι Δημ. Κονταξής, Μ. Κοντοπούλου και Παν. Γκόνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σωτ. Παπαμιχαήλ, πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Μαργ. Δημητρίου-Καβρουδάκη, πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ, και Κ. Κρητικίδης, μέλος της επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Ιόλα, καθώς και τα επίσης μέλη της επιτροπής Μιχ. Γαβράς, ιατρός, πρ. δημ. σύμβουλος, Β. Χατζηγιανάκης, ειδικευμένος σε θέματα ΟΤΑ νομικός, όπως και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου, Ν. Σταθούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet