Πρόγραμμα ανταπόδοσης ανακύκλωσης
Ποιότητα Ζωής

Πρόγραμμα ανταπόδοσης ανακύκλωσης

Σε υλοποίηση της σύμβασης η οποία υπεγράφη τον Νοέμβριο 2013 από τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά, με την εταιρεία ΦΑΙΔΡΑ ΜΕΠΕ, με τίτλο “Σύμβαση συνεργασίας σε ανάπτυξη και αξιοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος ανταπόδοσης ανακύκλωσης στον Δήμο Αγίας Παρασκευής”, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να παραδίδουν παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές σε συνεργείο της ΦΑΙΔΡΑ ΜΕΠΕ, το οποίο θα επισκέπτεται την οικία τους.

Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο της ως άνω σύμβασης είναι η συνεργασία του Δήμου με την εταιρεία ΦΑΙΔΡΑ ΜΕΠΕ στην κατ’ οίκον αποκομιδή απορριμμάτων και ειδικότερα στη συλλογή αποβλήτων ηλεκτρικού-ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) οικιακών χρηστών, εντός των ορίων του Δήμου Αγίας Παρασκευής (βάσει της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου). Η διάρκεια της σύμβασης είναι πενταετής.

Όπως προβλέπεται από τη σύμβαση, η ΦΑΙΔΡΑ αναλαμβάνει την τοποθέτηση κοντέινερ και κάδων σε έξι σημεία τα οποία θα υποδείξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και τη διάθεση και παροχή όλων των αναγκαίων ανταλλακτικών και αναλωσίμων για τη σωστή λειτουργία των κάδων. Αναλαμβάνει επίσης την παροχή των υπηρεσιών και εργασιών εγκατάστασης, χρήσεως, λειτουργίας και διαχείρισης του προγράμματος, καθώς και την παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών, και την οργάνωση εκδήλωσης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στην κεντρική πλατεία.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, όλα τα παραπάνω παρέχονται «άνευ ανταλλάγματος», ως εκ τούτου με μηδενική οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο. Ο Δήμος δεν αναλαμβάνει καμία απολύτως οικονομική υποχρέωση έναντι της ΦΑΙΔΡΑ και δεν οφείλει καμία αμοιβή, αποζημίωση ή άλλο χρηματικό αντάλλαγμα, δεδομένου ότι ρητώς αναγράφεται στη σύμβαση ότι η εταιρεία θα παράσχει τις αναλαμβανόμενες υποχρεώσεις με δικά της μέσα, δαπάνες και ευθύνη.

Ο Δήμος μας αναλαμβάνει μόνο την υποχρέωση παραχώρησης των χώρων που θα εγκατασταθούν οι κάδοι η και τα κοντέινερ και της εξασφάλισης της αναγκαίας ηλεκτρολογικής παροχής-εφόσον απαιτηθεί-για την υλοποίηση του προγράμματος.

Επίσης, στη βάση της συνεργασίας με τον Δήμο η εταιρεία ΦΑΙΔΡΑ ΜΕΠΕ προσφέρθηκε να γίνει χορηγός του Κοινωνικού Μαγειρείου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

  • ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ/ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ : ΤΗΛ. 213 200439, www.agiaparaskevi.gr
  • ΦΑΙΔΡΑ ΜΕΠΕ: ΤΗΛ.210 4614940, FAX. 210 4627564, www.phaedra.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet