Πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων Δήμου Αγίας Παρασκευής
Ποιότητα Ζωής

Πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων Δήμου Αγίας Παρασκευής

Για τα προγράμματα αποκομιδής απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων υλικών και προϊόντων κηπευτικών εργασιών που λειτουργούν στον Δήμο Αγίας Παρασκευής ενημερώνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

  • Πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτωνΕπτά (7) προγράμματα αποκομιδής αστικών απορριμμάτων, τα οποία καλύπτουν το σύνολο των πράσινων κάδων, Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 12:00 το βράδυ μέχρι τις 8:00 το πρωί. Τη Δευτέρα, λόγω του φόρτου του Σαββατοκύριακου, υλοποιείται και δεύτερο δρομολόγιο σε κάθε πρόγραμμα, οπότε η αποκομιδή ολοκληρώνεται μέχρι τις 11:00 το πρωί. Το Σάββατο και την Κυριακή λειτουργούν δύο προγράμματα, από τις 2:00 μέχρι τις 8:00 το πρωί και καλύπτουν τα επιβαρυμένα σημεία της πόλης.
  • Τρία (3) προγράμματα αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών, τα οποία καλύπτουν το σύνολο των μπλε κάδων, Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 8:00 το απόγευμα μέχρι τις 81:00 το επόμενο πρωί. Το Σάββατο και την Κυριακή λειτουργεί ένα (1) πρόγραμμα, από τις 2:00 μέχρι τις 8:00 το πρωί και καλύπτει τα επιβαρυμένα σημεία της πόλης.
  • Τρία (3) προγράμματα αποκομιδής προϊόντων κηπευτικών εργασιών και ογκωδών αντικειμένων, Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 12:00 το βράδυ μέχρι τις 11:00 το πρωί.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ιωάννης Σιδέρης παρακαλεί τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης να τηρούν κάποιους κανόνες αναφορικά με την απόρριψη των απορριμμάτων και τους ευχαριστεί για τη συνεργασία.

Ως εκ τούτου οι κάτοικοι παρακαλούνται:

  • Να βγάζουν τα οικιακά απορρίμματα όσο το δυνατόν στις βραδινές ώρες, ενώ τα απορρίμματα εμπορικών καταστημάτων και γραφείων μετά το πέρας ωραρίου.
  • Να συσκευάζουν τα απορρίμματα σε ανθεκτικές σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες να δένουν καλά και να τις τοποθετούν μέσα στους πράσινους κάδους.
  • Να απορρίπτουν στους μπλε κάδους μόνο ανακυκλώσιμα υλικά, χύμα και όχι μέσα σε δεμένες σακούλες, αφού πρώτα τα συμπιέσουν ώστε να μειωθεί ο όγκος τους.
  • Να μην εμποδίζουν την αποκομιδή των απορριμμάτων με τη στάθμευση των αυτοκινήτων τους μπροστά στους κάδους.
  • Να μην βγάζουν κηπευτικά προϊόντα ή ογκώδη αντικείμενα στο πεζοδρόμιο πριν επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Καθαριότητας.
  • Να συσκευάζουν τα υπόλοιπα κηπευτικών εργασιών, όπως φύλλα και χόρτα, σε πλαστικές ανθεκτικές σακούλες, τις οποίες να δένουν καλά και να τις τοποθετούν μέσα στους πράσινους κάδους.
  • Να συσκευάζουν τα κλαδιά σε ελαφρά δεμάτια και να τα τοποθετούν δίπλα στους κάδους μετά από συνεννόηση με την Υπηρεσία Καθαριότητας.
  • Να φροντίζουν οι ίδιοι για την απομάκρυνση υπολειμμάτων οικοδομικών εργασιών με δικά τους μέσα.

Υπηρεσίας Καθαριότητας Δήμου Αγίας Παρασκευής: 213 2004539, 210 6002343.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet