Συνεργασία Δήμου Αγίας Παρασκευής και «Πράσινου Ταμείου»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνεργασία Δήμου Αγίας Παρασκευής και «Πράσινου Ταμείου»

Τον πρόεδρο του «Πράσινου Ταμείου», Στάθη Σταθόπουλο, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του Δήμου, Μιλτιάδη Κύρκο.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η χρηματοδότηση εκ μέρους του «Ταμείου» για τις ακόλουθες αναπλάσεις του Δήμου:

  • Της οδού Ειρήνης.
  • Της πλατείας επί των οδών Ησιόδου και Αμαλιάδος στα Πευκάκια.

Ο πρόεδρος, αφού ενημέρωσε τον δήμαρχο για τους «πράσινους πόρους» που εισπράττει το «Ταμείο», υποσχέθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής, να χρηματοδοτήσει τις αναπλάσεις για τις οποίες ενδιαφέρεται ο Δήμος.

Τι είναι το «Πράσινο Ταμείο»

Το «Πράσινο Ταμείο» είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ιδρύθηκε με τον Νόμο 3889/2010 και τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Αποτελεί τη συνέχεια του «Ειδικού Ταμείου Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων» (ΕΤΕΡΠΣ).  

Σκοπός του «Πράσινου Ταμείου» είναι η διαχειριστική, οικονομική, τεχνική και χρηματοπιστωτική υποστήριξη προγραμμάτων, μέτρων, παρεμβάσεων και ενεργειών, οι οποίες αποβλέπουν στην ανάδειξη και αποκατάσταση τού περιβάλλοντος, στη στήριξη τής περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας και στην εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διαδικασία αυτή να υλοποιηθεί μέσα από τη διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση των «πράσινων» πόρων που προβλέπονται στα άρθρα 3 και 7 του Νόμου 3889/2010.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet