Τέλη Αυγούστου τα νεότερα για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Ποιότητα Ζωής

Τέλη Αυγούστου τα νεότερα για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Για το τέλος Αυγούστου, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, θα υπάρξουν νεότερα για το ζήτημα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στον Δήμο, το οποίο έχει απασχολήσει έντονα το Σώμα της πόλης. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Δευτέρας 3 Αυγούστου 2015 υπήρχε ενταγμένο ως θέμα προς συζήτηση αφενός η σύσταση επιτροπής αξιολόγησης της υφιστάμενης κατάστασης με τους σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας στον Δήμο, με στόχο τη σύνταξη μελέτης ορθολογικής κατανομής τους και η προσωρινή αναστολή εγκρίσεων για την εγκατάσταση νέων σταθμών, έως ότου ολοκληρωθεί η παραπάνω μελέτη.

«Πρωτοφανής ενέργεια η ανάκληση εγκατάστασης για κεραίες κινητής τηλεφωνίας»
Γιάννης Σταθόπουλος, δήμαρχος
Γιάννης Σταθόπουλος, δήμαρχος

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής ανέλαβε να κάνει μία μικρή εισήγηση επί του θέματος, αιτιολογώντας ταυτόχρονα την απόσυρση για την καλύτερη προετοιμασία της επιτροπής που σχεδιάζεται να συσταθεί.

Ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος αναφέρθηκε στην ανάκληση των αδειών για τις δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας επί των οδών Θήρας και Ολυμπίας, ενώ προανήγγειλε ότι αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για την κεραία στην οδό Καραϊσκάκη. Μάλιστα, χαρακτήρισε ως «μεγάλη επιτυχία» την απόφαση της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων) να ανασταλεί η εγκατάσταση οποιασδήποτε κεραίας κινητής έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ενστάσεων κ.λπ. από τις εταιρείες που κατέχουν τις κεραίες, που αναμένεται να διαρκέσουν για περίπου ένα 4μηνο. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Σταθόπουλος είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στον Δήμο, ίσως και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

«Θα έπρεπε η δημοτική αρχή να ενεργήσει νωρίτερα»
Ανδρέας Γκιζιώτης  (Λαϊκή Συσπείρωση)
Ανδρέας Γκιζιώτης
(Λαϊκή Συσπείρωση)

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν έδειξε να συμμερίζεται την αισιοδοξία του δημάρχου, λέγοντας ότι το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την εγκατάσταση και λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας «είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των επιχειρηματικών ομίλων», ενώ κάλεσε τη δημοτική αρχή να πιέσει το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου «να αλλάξει ο συνολικός χειρισμός στα συγκεκριμένα θέματα».

Ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης υπήρξε επικριτικός και κατά της υπηρεσίας Πολεοδομίας, η οποία -όπως είπε- θα έπρεπε εξαρχής να έχει εντοπίσει τις παραβάσεις στις κεραίες της Θήρας και της Ολυμπίας και όχι να έρχεται εκ των υστέρων να ανακαλεί τις άδειες τους.

Τέλος, ζήτησε -για πολλοστή φορά- να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι τοποθεσίες στον Δήμο όπου υπάρχουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας και μάλιστα, με τα ονόματα των ιδιοκτητών που τις φιλοξενούν σε ακίνητά τους.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Α. Γκιζιώτη, ο δήμαρχος τόνισε ότι η δημοτική αρχή κινήθηκε άμεσα κι αποτελεσματικά στις υποθέσεις που εντόπισε, ενώ και σε θεσμικό επίπεδο δεν έχει σταματήσει να αγωνίζεται και να πιέζει προς κάθε κατεύθυνση (ΚΕΔΕ, υπουργείο κ.λπ.), προκειμένου να υπάρξει οριστική διευθέτηση του θέματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet