Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Οι θέσεις-δεσμεύσεις της για τους Νέους και την Επιχειρηματικότητα
Επιχειρήσεις – Αγορά

Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Οι θέσεις-δεσμεύσεις της για τους Νέους και την Επιχειρηματικότητα

Πριν λίγες μέρες η δημοτική παράταξη Αγία Παρασκευή η Πόλη μας παρουσίασε το πρόγραμμά της για τη Νέα Γενιά και την Επιχειρηματικότητα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, παρουσίασε το πλάνο της για την ανάπτυξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, την παροχή κινήτρων για ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων στην πόλη, αλλά και την επανασύσταση του Συμβουλίου Νέων.

Ταυτόχρονα, συζητήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην πόλη με λήψη μέτρων όπως σύνδεση της τοπικής αγοράς με τους σταθμούς Μετρό της πόλης, μέσω της Δημοτικής Συγκοινωνίας, την οποία ήδη έχει εξαγγείλει ο συνδυασμός.

Όσον αφορά τη Νέα Γενιά και το τι μπορεί να κάνει για αυτή ο Δήμος, προτάθηκε:

  • Η δωρεάν Δημοτική Συγκοινωνία να ενώνει το κέντρο της πόλης με τα απομακρυσμένα Πανεπιστήμια της Αττικής
  • Επανασύσταση του Συμβουλίου Νέων της πόλης, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των προέδρων των Μαθητικών Συμβουλίων όλων των Λυκείων της πόλης.
  • Έμφαση στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό – Δέσμευση ότι από τις πρώτες κινήσεις του συνδυασμού στη διοίκηση θα είναι η πρόσληψη συμβούλου επαγγελματικού προσανατολισμού.
  • Δημιουργία εντός του Δήμου χώρου διαβάσματος για μαθητές και φοιτητές, στα πρότυπα του εξωτερικού.
  • Αναβάθμιση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Πρόσβαση για περισσότερα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Όσον αφορά την Επιχειρηματικότητα, το πλάνο της παράταξης περιλαμβάνει:

  • Τοποθέτηση ηλεκτρονικών διαφημιστικών πλαισίων στις εισόδους της πόλης (σταθμούς Μετρό κ.λπ.), όπως και διαδραστικούς χάρτες με τα καταστήματα της πόλης για τους επισκέπτες.
  • Χρονοδιάγραμμα εκτελεστέων έργων, για τον έγκαιρο προγραμματισμό όλων των ενδιαφερόμενων που επηρεάζονται από την πορεία ενός έργου στην περιοχή τους.
  • Γρήγορη υπογειοποίηση των κάδων.
  • Ξεκίνημα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στις αρχές Δεκεμβρίου.
  • Δημιουργία Γραφείου Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας εντός του Δήμου, με σκοπό τη δωρεάν παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών τόσο στους επιχειρηματίες της πόλης, όσο και σε όποιον ενδιαφέρεται να επενδύσει στην πόλη.
  • Ελεγχόμενη στάθμευση, με παροχή ειδικών τιμών για τους πελάτες των καταστημάτων της πόλης.
  • Έγκαιρη ενημέρωση της ΕΝΕΒΑΠ και των μελών της για τις προμήθειες που χρειάζεται ο Δήμος, για την ενημέρωση των μελών της ως προς την κατάθεση προσφορών.
  • Νεανική Επιχειρηματικότητα: πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τα πρώτα 3 χρόνια λειτουργίας των νέων επιχειρήσεων, συνεργασία με φορείς και οργανισμούς, όπως το ΕΒΕΑ, για τη δημιουργία «Φυτώριου» Νεανικής Επιχειρηματικότητας Αγίας Παρασκευής.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο επικεφαλής του συνδυασμού  και υποψήφιος δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος αναφέρθηκε στον κύκλο παρουσιάσεων του προγράμματος της παράταξης, στο πρόγραμμα «Νέοι και Επιχειρηματικότητα», ενώ εξήρε την εμπνευσμένη, άρτια σχεδιασμένη και αποτελεσματική προσπάθεια των νέων στελεχών.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο συντονιστής της Επιτροπής του συνδυασμού Δημοσθένης Κόλλιας. Στην Επιτροπή (και στο πάνελ) συμμετείχαν οι Μιχάλης Γρηγοριάδης, Ειρήνη Μπουρλιάσκου, Χριστίνα Παύλου και Νίκος Παναγόπουλος.

Παρών ήταν και ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ, Βασίλης Τσαγκάρης, ο οποίος και τοποθετήθηκε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet