Απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη οι επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές λόγω πανδημίας στην Αγία Παρασκευή
Επιχειρήσεις – Αγορά

Απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη οι επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές λόγω πανδημίας στην Αγία Παρασκευή

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου που συνήλθαν χθες, Τετάρτη 17 Μαρτίου, αποφασίστηκε η απαλλαγή των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές από την αρχή της πανδημίας από τα δημοτικά τέλη, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, επίσης, αποφασίστηκε και ο έλεγχος των μη οικιακών χρεώσεων προς όφελος των επαγγελματιών της πόλης.

Ειδικότερα:

  1. Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη όσες επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα (που διαθέτουν προσωπικές εταιρείες), δεν λειτούργησαν καθόλου από την αρχή της πανδημίας. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στην «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ Δ.Τ. ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΕΛΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ», με τους κωδικούς του taxisnet. Οι εν λόγω αιτήσεις, θα ελεγχθούν από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αγίας Παρασκευής και θα γίνουν οι απαλλαγές. Όσοι επαγγελματίες διατήρησαν τις επιχειρήσεις τους κλειστές  και έχουν πληρώσει κατά την περίοδο της πανδημίας, η Οικονομική Υπηρεσία θα συμψηφίσει τα ποσά αυτά με τα δημοτικά τέλη των επόμενων ετών.
  2. Στη ΔΕΗ αποστέλλονται δύο συντελεστές, για οικίες και για επιχειρήσεις. Μετά τον επανέλεγχο των μη οικιακών χρεώσεων προέκυψαν αποκλίσεις. Η Οικονομική Υπηρεσία πρότεινε να ελεγχθούν, όλες οι μη οικιακές χρεώσεις, δηλαδή οι επαγγελματίες της πόλης για τα έτη 2019 και 2020 και οι διαφορές που θα προκύψουν, θα συμψηφιστούν με τα δημοτικά τέλη του 2021.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet