Β. Ζορμπάς: «Αυθαιρετεί και παρανομεί ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής»
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις – Αγορά

Β. Ζορμπάς: «Αυθαιρετεί και παρανομεί ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής»

Για «αυθαιρεσία» και «παρανομία» κατηγορεί τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο ο τέως δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, αναφορικά με παράταση κατάληψης μέρους της κεντρικής πλατείας της πόλης από επιχειρηματία.

Ο τ. δήμαρχος υποστηρίζει ότι η παράταση αυτή έγινε χωρίς σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και επίσης ότι ο Δήμος δεν θα πληρωθεί για τις επιπλέον ημέρες, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος αυθαιρετεί και παρανομεί

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, προφανώς θεωρεί τη δημόσια περιουσία ως κτήμα του, που μπορεί να τη διαχειρίζεται όπως αυτός θέλει και μάλιστα σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου.

Συγκεκριμένα, η σύμβαση με τον επιχειρηματία για την κατάληψη μέρους της κεντρικής πλατείας με παιχνίδια, έληγε στις 8 Ιανουαρίου. Όπως είπε στις 13 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Σταθόπουλος, του έδωσε προφορική έγκριση για έξι ακόμα μέρες. Σήμερα, έχουμε υπερβεί και την έκτη μέρα και ο επιχειρηματίας ακόμη καταλαμβάνει την πλατεία.

Δεν θα είχαμε, ως παράταξη, καμιά αντίρρηση να παραταθεί η σύμβαση του επιχειρηματία, με νόμιμο όμως τρόπο. Διαφωνούμε με την πράξη και τις όποιες σκοπιμότητες του δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου, τον οποίο και καταγγέλλουμε.

Ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος για μία ακόμη φορά λειτούργησε αυθαίρετα, παρακάμπτοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, το μόνο που μπορεί να δώσει παράταση στη σύμβαση. Και παρανόμησε, βλάπτοντας τα συμφέροντα του Δήμου, αφού όχι μόνο ο επιχειρηματίας για τις επιπλέον μέρες δεν θα καταβάλει το νόμιμο αντίτιμο στον Δήμο, αλλά θα καταναλώνει και δημοτικό ρεύμα δωρεάν, με την ανοχή του δημάρχου.

Ενημερώσαμε τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Διοίκησης του Δήμου και τον προϊστάμενο του Τμήματος Εσόδων του Δήμου, να προβούν άμεσα στις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»

Βασίλης Ζορμπάς

πρ. Δήμαρχος 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet