Η πρόταση της ΛΑ.ΣΥ. Αγίας Παρασκευής για απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα δημοτικά τέλη
Επιχειρήσεις – Αγορά

Η πρόταση της ΛΑ.ΣΥ. Αγίας Παρασκευής για απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα δημοτικά τέλη

Την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Παρασκευής, προς το Δημοτικό Συμβούλιο, όσον αφορά τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων για το χρονικό διάστημα που διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα έναντι της Covid-19, που έχουν ως αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας τους, δημοσιοποιεί ο επικεφαλής της παράταξης, Ανδρέας Γκιζιώτης.

Ειδικότερα, ο κ. Γκιζιώτης αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής αποφασίζει την απαλλαγή των επιχειρήσεων, που παρέμεινα κλειστές από τα περιοριστικά μέτρα λόγω Covid-19, από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τους επαγγελματίες που ανήκουν στον επαγγελματικό συντελεστή, καθώς και των ξενοδοχείων που ήταν κλειστά και ανήκουν στο συντελεστή.

Αποφασίζει την απαλλαγή από τέλη παραχωρημένων κοινόχρηστων χώρων (τέλος κατάληψης τραπεζοκαθισμάτων) έτους 2020 σε επιχειρήσεις κλειστές η όσες περιόρισαν την δραστηριότητα τους για τους ίδιους λόγους.

Επίσης, για τους ίδιους λόγους, αποφασίζει την απαλλαγή επιχειρήσεων από το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%, από το τέλος των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων 0,5% και από το τέλος των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης ζωντανής μουσικής 5%.

Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι της απαλλαγής έχουν εξοφλήσει τα δημοτικά τέλη που τους αναλογούν, τότε πρέπει να προσκομίσουν στον Δήμο τους εξοφλημένους λογαριασμούς τoυ ΔΕΔΔΗΕ ή άλλου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) της επιχείρησής τους εκτυπωμένους  από τη σχετική καρτέλα του taxisnet ώστε στην συνέχεια να επιστραφούν στους ίδιους ως αχρεωστήτως καταβληθέντα τα τέλη του χρονικού διαστήματος αυτού.

Αντίστοιχη απόφαση έχει πάρει ο Δήμος Πάτρας και την εφαρμόζει.

Η πρόταση βασίζεται στην ΠΝΠ 20/3/2020, ΦΕΚ 68, άρθρο 37, παράγραφοι 8 και 9.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet