Με την ΕΝΕΒΑΠ συναντήθηκε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις – Αγορά

Με την ΕΝΕΒΑΠ συναντήθηκε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Συνάντηση του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου με την Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 στο δημαρχείο της πόλης.

Στη  συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Δήμου οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Ελ. Πετσατώδη και Σπ. Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Στ. Κασαπίδης και για θέματα αρμοδιότητας τους οι Προϊστάμενοι υπηρεσιών. Την Ένωση εκπροσώπησαν οι Γερ. Χάρχαρος, Ζ. Καραγιώργος, Δ. Ματζανά, Ε. Πέπονας και Β. Τσαγκάρης.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΕΝΕΒΑΠ  έθεσαν ερωτήματα  για τα προβλήματα που απασχολούν την Ένωση και σχετίζονται με τον Δήμο, όπως και αιτήματα για την αντιμετώπιση τους. Η δημοτική αρχή και τα στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου ενημέρωσαν λεπτομερώς για τις μέχρι σήμερα ενέργειες για κάθε ένα από τα θέματα που τέθηκαν.

Από τη συζήτηση  διαπιστώθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημου, σύγκλιση απόψεων και συμφωνήθηκαν άμεσες και μεσοπρόθεσμες ενέργειες και δράσεις για τη στήριξη της τοπικής αγοράς, όπως: η δημιουργία Επαγγελματικού Οδηγού στην ιστοσελίδα του Δήμου, η μελέτη εφαρμογής Ελεγχόμενης Στάθμευσης (που να διευκολύνει την πρόσβαση στα καταστήματα), η αντιμετώπιση παραεμπορίου ενόψει Χριστουγέννων, οι ρυθμιστικές παρεμβάσεις για τις εμποροπανηγύρεις, η εφαρμογή των κανόνων για τις διαφημιστικές πινακίδες κ.ά. Επίσης συμφωνήθηκε η διοργάνωση στην Αγία Παρασκευή, στις 8 Δεκεμβρίου 14, κοινής εκδήλωσης του Δήμου, της ΕΝΕΒΑΠ και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Στο τέλος της συζήτησης ο δήμαρχος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εξέφρασε τη στήριξη της δημοτικής αρχής στη θέση της Ένωσης να μην ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα διάθεσης χώρου του Δήμου για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Ένωσης και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της για τη συνεργασία. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΕΝΕΒΑΠ ευχαρίστησαν τον δήμαρχο για τη συνάντηση, την ενημέρωση και την κατανόηση καθώς επίσης και για την επιλογή της δημοτικής αρχής να εκπροσωπείται η Ένωση στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet