Την ανάγκη στήριξης της αγοράς στην Αγία Παρασκευή συζήτησαν Νίκη των Πολιτών και μέλη της ΕΝΕΒΑΠ
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις – Αγορά

Την ανάγκη στήριξης της αγοράς στην Αγία Παρασκευή συζήτησαν Νίκη των Πολιτών και μέλη της ΕΝΕΒΑΠ

Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης Νίκη των Πολιτών Αγ. Παρασκευής, με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο, Γ. Σταθόπουλο, συναντήθηκε με μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΕΒΑΠ προκειμένου να συζητήσουν για τα κρίσιμα προβλήματα του κλάδου των επαγγελματιών.

Η ομάδα της Νίκης των Πολιτών αποτελείτο από τους Γ. Σταθόπουλο, πρώην δήμαρχο, Π. Γκόνη, πρ. αντιδήμαρχο-δημοτικό σύμβουλο, Μαργαρίτα Δημητρίου-Καβρουδάκη, δημοτικό σύμβουλο – πρ. πρόεδρο ΠΑΙΣΔΑΠ, Θανάση Φαλούκα, πρ. διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Νικολέττα Λαΐου επαγγελματία και Βασίλη Τραυλό.

Εκ μέρους της ΕΝΕΒΑΠ συμμετείχαν οι Μάκης Τάρλας, πρόεδρος, Γιούλη Γεωργοπούλου, αντιπρόεδρος, Αλέκα Ζιώγα, γραμματέας και Πάνος Ζαρογιάννης, μέλος Δ.Σ.

Κομβικό θέμα της συνάντησης ήταν η αναγκαιότητα στήριξης της αγοράς στον Δήμο αλλά και η ενίσχυση του ρόλου της Ένωσης, όπως αναφέρει η παράταξη για να προσθέσει:

«Ενημερώσαμε τους αντιπροσώπους της Ένωσης για την πρόταση μας (μαζί με άλλες παρατάξεις) να μειωθούν τα ανταποδοτικά τέλη κατά 20%, όπως και για πολλά άλλα θέματα (ελεγχόμενη στάθμευση, κυκλοφοριακό, πεζοδρομήσεις, ηλεκτροφωτισμός, διαφήμιση επιχειρήσεων, οδηγός καταναλωτή κ.ά.) και για την πρόθεση που είχε η δημοτική αρχή να αυξήσει τα δημοτικά τέλη κατά 5% σε σπίτια και καταστήματα. Ενημερώσαμε επίσης για την μη εγγραφή κρατικών επιχορηγήσεων στον προϋπολογισμό.

Η συζήτησή μας έθιξε και γενικότερα θέματα της συγκυρίας, αφού το 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας βρίσκονται σε κίνδυνο κλεισίματος. Για τον σκοπό αυτό οι καταστηματάρχες της πόλης μας, σε στενή σχέση με την ΓΕΣΕΒΕ, επιβάλλεται να διεκδικήσουν και θα μας έχουν αρωγούς προς αυτή την κατεύθυνση:

  1. Μειώσεις του ΦΠΑ.
  2. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.
  3. Ειδικότερα μέτρα για τον κλάδο της εστίασης.
  4. Επιδότηση ρεύματος και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  5. Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου.
  6. Επαναφορά του μέτρου αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

Οι φίλοι της ΕΝΕΒΑΠ μας ενημέρωσαν από την πλευρά τους, για τις διεκδικήσεις και τη συζήτησή τους με τη δημοτική αρχή (γραφεία–στολισμός-εκδηλώσεις κ.ά.) και συμφωνήθηκε η τακτική μας επικοινωνία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet