Έκκληση Γ. Σταθόπουλου να ανοίξει το δημαρχείο Αγ. Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Έκκληση Γ. Σταθόπουλου να ανοίξει το δημαρχείο Αγ. Παρασκευής

Έκκληση να σταματήσει η κατάληψη του δημαρχείου Αγίας Παρασκευής απευθύνει ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος σε ομάδα πολιτών που έχει καταλάβει το δημαρχείο συμπαραστεκόμενη στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Ακολουθεί το μήνυμα:

Η Αυτοδιοίκηση ως κατεξοχήν κοινωνικός θεσμός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των πολιτών, παρεμβαίνει δημιουργικά στην καθημερινότητά τους και ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες κρίσης στηρίζει τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες δεδομένης της δημοσιονομικής πολιτικής που οξύνει  κοινωνικές ανισότητες.

Στο δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής ξεκίνησε την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 από ομάδα πολιτών κατάληψη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Από την πρώτη στιγμή η δημοτική αρχή φρόντισε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ειλικρινή διάλογο με τους πολίτες που συμμετέχουν στην κατάληψη, τονίζοντας τη συμπαράστασή της για το δικαίωμα στη μόρφωση του Νίκου Ρωμανού, δικαίωμα που με αναλγησία παραβιάζεται από την κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα και την υποχρέωσή της για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσει έγκαιρα και με επάρκεια προβλήματα δημοτών που σχετίζονται ακόμη και με την επιβίωσή τους (επιδόματα απόρων, προνοιακά επιδόματα, προστασία της πόλης από ακραία καιρικά φαινόμενα, πιστοποιητικά δημοτών, επισκευές σχολείων, συνεδριάσεις Επιτροπών και Δημοτικού Συμβουλίου κ.ά.).

Σήμερα κάνουμε έκκληση να τερματισθεί η κατάληψη, να συνεχισθεί ο αγώνας συμπαράστασης χωρίς να κωλύεται η λειτουργία της πόλης μας και να επιτραπεί στους υπαλλήλους του Δήμου να εργασθούν για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet