Έκτακτη επιχορήγηση από το ΥΠ.ΕΣ. για αντιμετώπιση επιπτώσεων «Μήδειας» αιτείται ο Δήμος Αγ. Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Έκτακτη επιχορήγηση από το ΥΠ.ΕΣ. για αντιμετώπιση επιπτώσεων «Μήδειας» αιτείται ο Δήμος Αγ. Παρασκευής

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, με έγγραφο που απέστειλε στον υπουργό Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη, καθώς και στον αναπληρωτή υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα, αιτείται έκτακτης επιχορήγησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν, λόγω του σφοδρού καιρικού φαινομένου «Μήδεια», όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου Αγίας Παρασκευής:

Αξιότιμοι κ.κ. υπουργοί,

Είναι γνωστό ότι στο διήμερο Δευτέρα και Τρίτη, 15 και 16 Φεβρουαρίου 2021, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής «χτυπήθηκε» από το ακραίο καιρικό φαινόμενο «Μήδεια» με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρότατες χιονοπτώσεις.

Η «Μήδεια», που χαρακτηρίστηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ως ο σφοδρότερος χιονιάς των τελευταίων 40 ετών, προκάλεσε πτώσεις δένδρων και μεγάλων κλαδιών και δημιούργησε σημαντικά προβλήματα σε δρόμους και δίκτυα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Παρασκευής είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα και έπραξαν ότι ήταν δυνατόν, προκειμένου να προστατεύσουν τις υποδομές, να διατηρήσουν ανοιχτούς τους δρόμους και να περάσει το φαινόμενο όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα και με ασφάλεια για τους δημότες, στόχοι στους οποίους ανταποκρίθηκαν με επιτυχία, λαμβάνοντας υπόψη την ένταση του φαινομένου.

Παρόλα αυτά, οι πτώσεις δέντρων και κλαδιών και η ανάγκη για την άμεση αποκομιδή τους, προκειμένου να είναι δυνατή και ασφαλής η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, οδήγησε τη δημοτική αρχή στην απευθείας ανάθεση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, λόγω εκτάκτων καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση, παγετός, πτώση δέντρων) των εργασιών αποχιονισμού, συλλογής, απόθεσης και διαχείρισης κλαδεμάτων σε όλες τις οδούς της πόλης, σε ιδιώτη οικονομικό φορέα. Το ποσό της συγκεκριμένης ανάθεσης μπορεί να ανέλθει έως του ποσού των 120.000,00 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), αφού ο Δήμος μας είναι ένας από τους πιο «πράσινους» Δήμους στην Αττικής και υπέστη σοβαρότατο πλήγμα από την κακοκαιρία. 

Στο συγκεκριμένο σημείο, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στις συγκεκριμένες υπηρεσίες -οι οποίες είναι ακόμη σε εξέλιξη, συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις οι υπηρεσίες του Δήμου, εκτελώντας διακριτά τμήματα, προκειμένου να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η δημόσια δαπάνη.

Παρόλα αυτά, και με δεδομένη την σημαντική μείωση των εσόδων του Δήμου μας, προερχόμενη κυρίως λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, των συνακόλουθων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσής του και της μείωσης των οικονομικών δραστηριοτήτων του, θα σας παρακαλούσαμε να εξετάσετε τη δυνατότητα έκτακτης επιχορήγησης του Δήμου μας, προκειμένου να καλυφθεί η συγκεκριμένη δαπάνη της αναθέσεως που διενεργήσαμε ποσού 120.000,00 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Ευελπιστώντας στη θετική σας ανταπόκριση, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση και συνεργασία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet