Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής: Ο χρόνος πιέζει για την απόκτηση των πρώην Εκπαιδευτηρίων Μακρή
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής: Ο χρόνος πιέζει για την απόκτηση των πρώην Εκπαιδευτηρίων Μακρή

Με αφορμή την απόφαση-ανατροπή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο απέρριψε τη δανειακή σύμβαση του Δήμου Αγ. Παρασκευής για την απόκτηση των πρ. Εκπαιδευτηρίων Μακρή, η Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής σημειώνει ότι «ο χρόνος πιέζει και πρέπει να προχωρήσουμε με γοργά βήματα στον μονόδρομο που λέγεται απόκτηση του Ο.Τ. 119».

Ειδικότερα, οι γονείς αναφέρουν τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Οι απαράδεκτες συνθήκες των σχολείων της πάνω περιοχής και η ταυτόχρονη έλλειψη χώρου για την ανέγερση νέου σχολείου είναι γνωστή σε όλη την πόλη και έχει επικυρωθεί με τον πιο επίσημο τρόπο. Ο Δήμος μας έχει στα χέρια του μια δικαστική απόφαση που δικαιώνει και τις δικές του ενέργειες και τις ενέργειες της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων των σχολείων της περιοχής μας που διεκδικούν το Οικοδομικό Τετράγωνο 119 (πρώην Εκπαιδευτήρια Μακρή) προκειμένου να στεγαστεί το ήδη ιδρυμένο 12ο Δημοτικό Σχολείο.

Από τη δημοσίευση της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου που δικαιώνει την Σχολική Κοινότητα τι έχει γίνει;

  • Έχει προχωρήσει το θέμα της δανειοδότησης;
  • Έχει προχωρήσει η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης;

Δυστυχώς για τα ερωτήματα αυτά δεν υπάρχουν απαντήσεις ξεκάθαρες παρότι ο Δήμος έχει την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των φορέων της πόλης, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Το οικόπεδο αυτό – Ο.Τ. 119, πρώην Εκπαιδευτήρια Μακρή:

  • Είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ για την πάνω περιοχή.
  • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλος κατάλληλος χώρος για σχολείο.

Ο χρόνος πιέζει και πρέπει να προχωρήσουμε με γοργά βήματα στον μονόδρομο που λέγεται απόκτηση του Ο.Τ. 119 προς όφελος των παιδιών μας και της σχολικής κοινότητας, ώστε όταν ένα παιδί μετράει τα σχολεία της Αγ. Παρασκευής να μπορεί να αρχίσει να χαμογελάει…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet