Ένωση Συλλόγων Γονέων: «Να είναι έτοιμα τα σχολεία στις 8/9»
Κοινωνία

Ένωση Συλλόγων Γονέων: «Να είναι έτοιμα τα σχολεία στις 8/9»

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής συγχαίρει το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλο, καθώς και τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων για την εκλογή τους και τους εύχεται δύναμη ώστε να φροντίσουν για τη λειτουργία του Δήμου προς όφελος των κατοίκων και του δημοσίου συμφέροντος.

Παράλληλα, επισημαίνει όσα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την υπάρχουσα δημοτική αρχή ώστε να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου από την αρχή της σχολικής χρονιάς, όπως φαίνεται στην ανακοίνωση που ακολουθεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής συγχαίρει τον επικεφαλής της παράταξης «Νίκη των πολιτών για την Αγία Παρασκευή» κ. Γιάννη Σταθόπουλο για την εκλογή του ως δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής.

Επίσης συγχαίρει τους 33, νεοεκλεγέντες ή εκ νέου εκλεγέντες, δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων που θα αποτελέσουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Ευχόμαστε σε όλους υγεία, δύναμη, «νου και γνώση» προκειμένου να επιτελέσουν τον κοινό τους στόχο που πρέπει να είναι η λειτουργία του Δήμου προς όφελος των κατοίκων και η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Ελπίζουμε, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και ο νέος δήμαρχος της πόλης να σκύβουν με σύνεση στα προβλήματα των σχολείων και των παιδιών, να ακούν τις προτάσεις της σχολικής κοινότητας, να αγωνιούν για τα όσα συμβαίνουν σε καθημερινή βάση πλέον στον χώρο της δημόσιας παιδείας και να παίξουν τον ρόλο που τους έχει ανατεθεί ως προς τη δημόσια παιδεία με στόχο την υπεράσπιση της Δημόσιας, Δωρεάν και Ενιαίας Παιδείας.

Όμως, μέχρι τις 31/08 η πόλη εξακολουθεί να διοικείται από το υπάρχον Δημοτικό Συμβούλιο και από τον δήμαρχο κ. Β. Ζορμπά. Και οι 3 αυτοί μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για να επιλυθούν ή να δρομολογηθούν κάποια θέματα ώστε στις 8/09 που θα «κτυπήσει» το κουδούνι του αγιασμού τα σχολεία μας να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους 6.500 μαθητές τους.

Συνοπτικά λοιπόν παραθέτουμε, προς γνώση όλων, τα σοβαρά θέματα που υποχρεούται ο Δήμος και οι αντίστοιχοι εποπτευόμενοι φορείς του να επιλύσουν το επόμενο τρίμηνο:

1. Αποπληρωμή των έως τώρα απλήρωτων θεατρολόγων της σχολικής χρονιάς 2012-2013.

2. Διενέργεια διαγωνισμού και ολοκλήρωση διαδικασίας συμβάσεων των θεατρολόγων για τη σχολική χρονιά 2014-2015 ώστε να λειτουργήσει το πρόγραμμα της δωρεάν θεατρικής παιδείας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

3. Προγραμματισμός και ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών ώστε να λειτουργήσει το πρόγραμμα των δωρεάν αθλητικών δραστηριοτήτων στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

4. Επισκευή των αύλειων χώρων των 4 σχολείων (1ο δημοτικό, 4ο -10ο Δημοτικά, 5ο -11ο Δημοτικά, 3ο Γυμνάσιο) καθώς και του γηπέδου ποδοσφαίρου του 7ου δημοτικού σύμφωνα με τις ειλημμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

5. Δημοπράτηση της «Ανοικτής εργολαβίας επισκευών των σχολείων για το 2014» σύμφωνα με την ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

6. Απρόσκοπτη χρηματοδότηση των ΝΠΔΔ Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είτε με την έγκαιρη απόδοση της επιχορήγησης του υπουργείου Εσωτερικών είτε με αξιοποίηση του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων ώστε τα σχολεία να έχουν επαρκή χρηματοδότηση πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

7. Αξιοποίηση των μόνιμων καθαριστριών των σχολείων για τη γενική καθαριότητά τους μέσα στο καλοκαίρι και έγκαιρη υποβολή αιτήματος για τις επί συμβάσει καθαρίστριες ώστε τα σχολεία να είναι καθαρά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

8. Διαλεύκανση των σοβαρών ερωτημάτων αναφορικά με τους οικονομικούς απολογισμούς των ΝΠΔΔ Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα έτη 2011,2012 και 2013.

9. Ολοκλήρωση όλων των εκκρεμοτήτων προς την ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. (ΟΣΚ) αναφορικά με τα οικόπεδα που είναι χαρακτηρισμένα ως χώροι σχολείων και απαιτείται η απαλλοτρίωσή τους.

10. Στενή συνεργασία με την ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. (ΟΣΚ) για την αποπεράτωση του 1ου ΕΠΑΛ (πρώην «ΜΠΑΡΜΠΙΚΑ») και την ανέγερση του 6ου Γυμνασίου (οδός Αγελάου) και 14ου Νηπιαγωγείου (Ο.Τ.328 στα Πευκάκια).

11. Άρτια λειτουργία του προγράμματος της Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης που ξεκινά στις 16 Ιουνίου και ολοκληρώνεται τέλη Αυγούστου.

Πιστεύοντας ότι οι Δήμοι οφείλουν να λειτουργούν με συνέπεια και συνέχεια, είμαστε σίγουροι ότι, όλα τα παραπάνω και όσα τυχόν προκύψουν εντός του επόμενου τριμήνου, θα αντιμετωπιστούν προς όφελος των μαθητών και των δημόσιων σχολείων της πόλης.

Αγία Παρασκευή 02/06/2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet