«Έξυπνα» ηλιακά παγκάκια στην πλατεία Αγίας Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Έξυπνα» ηλιακά παγκάκια στην πλατεία Αγίας Παρασκευής

Ένα τεχνολογικό βήμα πιο μπροστά προχώρησε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής. Με μέριμνα της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, εγκαταστάθηκαν την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας της πόλης δύο ολοκαίνουργια «έξυπνα», ηλιακά παγκάκια, με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Πρόκειται, όπως λέει η δημοτική αρχή, για μια άκρως πρωτοποριακή κίνηση αφού, πέραν της συνηθισμένης τους χρήσης, τα ηλιακά παγκάκια μπορούν να προσφέρουν ακόμα περισσότερες υπηρεσίες στους δημότες και τους επισκέπτες της Αγίας Παρασκευής. 

smart800 4

Συγκεκριμένα, τα «έξυπνα» παγκάκια είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τις ανάγκες βιώσιμων πόλεων που σέβονται το περιβάλλον. Χρησιμοποιούν ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, μέσω ηλιακών πάνελ, υποστηρίζουν τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών με θύρες USB ή και ασύρματα, διαθέτουν «έξυπνο» φωτισμό και σύνδεση στο διαδίκτυο με 4G Wi-Fi. Επίσης δίνουν χρώμα στον χώρο, αφού με την έλευση της νύχτας ανάβουν σε διάφορα χρώματα.

Η κίνηση αυτή του Δήμου Αγίας Παρασκευής έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά κινήσεων που γίνεται το τελευταίο διάστημα (μετά και την αντικατάσταση που έγινε στα ξύλινα παγκάκια που βρίσκονται εντός της κεντρικής πλατείας), με στόχο την ολική αναμόρφωση του χώρου. Ανάλογες κινήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλες πλατείες της πόλης μας, τονίζει η διοίκηση του Δήμου. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet