Έως τις 5/12 οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Αγ. Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Έως τις 5/12 οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Αγ. Παρασκευής

Έπειτα από πρόταση της δημοτικής αρχής Αγίας Παρασκευής για την ίδρυση Κοινωνικού Φροντιστηρίου, την οποία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, ο Δήμος ανακοινώνει ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2014.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο, με σκοπό, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου, την προσφορά ίσων ευκαιριών για μάθηση σε όλους, θα παρέχει δωρεάν μαθήματα σε μαθητές και σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης άπορων ή οικονομικά αδύνατων οικογενειών. Παράλληλα προωθεί την εθελοντική προσφορά και την κοινωνική αλληλεγγύη, αφού τα μαθήματα θα παρέχονται από εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Για το έτος 2014-2015 το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει, πιλοτικά στην αρχή, στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής, τις εργάσιμες μέρες και στις ώρες 15:00 με 20:00. Προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και κατόπιν στις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου.

Τα τμήματα δεν θα υπερβαίνουν τους οκτώ μαθητές και η παρακολούθηση των μαθημάτων θα είναι υποχρεωτική. Οι μαθητές με αδικαιολόγητες απουσίες θα χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα καταρτιστεί από τη Διοικούσα Επιτροπή του.

Οι μαθητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή καθημερινά μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2014 στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής (Λ. Μεσογείων 415-417).

Απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

α) Αίτηση συμμετοχής από τον γονέα ή κηδεμόνα όταν αφορά ανήλικο μαθητή ή αίτηση του ενδιαφερόμενου όταν αφορά ενήλικο μαθητή.
β) Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
γ) Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή.
δ) Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού ΔΟΥ και Ε9 ή βεβαίωση απαλλαγής υποβολής φορολογικής δήλωσης.
ε) Κάθε άλλο έγγραφο, εφόσον υπάρχει, που τεκμηριώνει την οικονομική δυσκολία ή αποτελεί κοινωνικό κριτήριο όπως πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, κάρτα ανεργίας, βιβλιάριο απορίας, δάνεια, γνωμάτευση αναπηρίας κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Παιδείας (κ. Τζανή, κ. Μάνδρου) στους αριθμούς τηλεφώνου 213 2004568 και 213 2004601.

Δείτε την Αίτηση Εγγραφής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet