Αγία Παρασκευή: Δεν θα χρησιμοποιήσει ο ΓΣΑΠ το 7ο Δημοτικό για τις προπονήσεις του – «Δεν θα δικαιώσουμε τις διχαστικές προβλέψεις»
Αθλητισμός

Αγία Παρασκευή: Δεν θα χρησιμοποιήσει ο ΓΣΑΠ το 7ο Δημοτικό για τις προπονήσεις του – «Δεν θα δικαιώσουμε τις διχαστικές προβλέψεις»

Διαστάσεις έχει πάρει στην Αγία Παρασκευή το θέμα με την παραχώρηση αθλητικών χώρων σχολείων σε αθλητικά σωματεία της πόλης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μέρος των προπονήσεων των αθλητών τους.

Ανάμεσα σε αυτές τις παραχωρήσεις, που αποφάσισε το Τμήμα Παιδείας του Δήμου ήταν και αυτή του γηπέδου μπάσκετ στο 7ο Δημοτικό Σχολείο στον Γυμναστικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής (ΓΣΑΠ), για τις προπονήσεις των τμημάτων του δύο ημέρες την εβδομάδα. Απόφαση που ξεσήκωσε την Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής, η οποία απαιτεί τα σχολεία να παραμείνουν στη διάθεση των μαθητών/τριών και στα παιδιά της γειτονιάς τους.

Ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε τελικώς οδήγησε τον ΓΣΑΠ να μην αποδεχθεί τελικώς την παραχώρηση του χώρου του 7ου Δημοτικού Σχολείου για τις προπονήσεις των τμημάτων του, προβάλλοντας τους εξής δύο λόγους:

  1. Διότι δεν είναι φρόνιμο να ταλαιπωρούμε κορίτσια μικρής ηλικίας και τους γονείς τους μέχρι αργά την νύχτα.
  2. Κυρίως όμως για να μην γίνει «αυτοεκπληρούμενη προφητεία» η εκτίμηση του κ. Γκόνη (σ.σ. δημοτικού συμβούλου της παράταξης Νίκη των Πολιτών) κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Δ.Σ. της 13.10.22, ο οποίος, ακολουθώντας την άποψη της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ περί “πολεμικού κλίματος”  ανέφερε, απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο, σε σχέση με την απόφαση παραχώρησης, επί λέξει τα εξής: “Θα δημιουργήσετε πρόβλημα στην πόλη, θα βρούμε γονείς εκεί με άλλους γονείς, σωματεία με άλλους ανθρώπους να σφάζονται”»!

«Αυτούς τους “γονείς” που θα βρεθούν “εκεί” με πρόθεση να “σφαχτούν”, όπως εκτιμάει ο κ. Γκόνης, δεν τους γνωρίζουμε, ούτε θέλουμε να τους γνωρίσουμε. Δεν το επιτρέπει ο πολιτισμός μας» τονίζει ο ΓΣΑΠ και προσθέτει: «Πάντως “εκεί” δεν θα βρεθούν γονείς αθλητριών μας! Το Δ.Σ. του ΓΣΑΠ δηλώνει ότι δεν θα δώσει την ευκαιρία να δικαιωθούν αυτές οι “προβλέψεις”, ούτε θα εκθέσει τις αθλήτριές του στο “πολεμικό κλίμα” που φιλοτεχνούν ορισμένοι! Τείνουμε δε χείρα φιλίας και συνεργασίας σε όλους τους τοπικούς φορείς και συλλόγους, χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς κοινωνικά ταμπού. Για το καλό των παιδιών μας!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet