Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Η αντιπολίτευση προσπαθεί να παραπληροφορήσει τους πολίτες
Κοινωνία

Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Η αντιπολίτευση προσπαθεί να παραπληροφορήσει τους πολίτες

Για «προσπάθεια των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να παραπληροφορήσουν τους πολίτες» κάνει λόγο η δημοτική παράταξη του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, με αφορμή το κλείσιμο του παιδικού σταθμού στην οδό Τρωάδος.

Ειδικότερα, η παράταξη αναφέρει: «Είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαλύψουμε την για άλλη μια φορά προσπάθεια παρατάξεων της αντιπολίτευσης να παραπληροφορήσουν τους πολίτες. Οι κύριοι Γιάννης Σταθόπουλος, Γιώργος Οικονόμου και Γιάννης Μυλωνάκης ανακοίνωσαν ότι η δημοτική αρχή κλείνει τον Ζ΄ Νηπιακό Σταθμό (στην οδό Τρωάδος). Και μάλιστα ισχυρίζονται ότι αυτό γίνεται για οικονομικούς λόγους, ότι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους και ότι θα μείνουν παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Δύο πράγματα συμβαίνουν: Είναι αδαείς ή ψεύδονται ή και τα δύο μαζί.

Η αλήθεια, που γνωρίζουν ή θα όφειλαν να γνωρίζουν, είναι η εξής: Ο συγκεκριμένος νηπιακός σταθμός μισθώθηκε για πρώτη φορά το 2006 (τότε που οι διοικήσεις του Δήμου χρησιμοποιούσαν τη γνωστή “βιομηχανία” των ενοικιάσεων αντί να κατασκευάζουν ιδιόκτητους). Με παρατάσεις μισθώθηκε έως και το 2020.

Το 2017 εκδόθηκε το ΠΔ99/2017 που προέβλεπε τις αναγκαίες προδιαγραφές για τα κτήρια που θα λειτουργούσαν ως βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ως χρόνο-στάδια δε προσαρμογής έδινε μία πενταετία. Ο τότε δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος, σήμερα “διαμαρτυρόμενος”, αν και γνώριζε τις υποχρεώσεις του, δεν προχώρησε στην συμμόρφωση (έστω σταδιακά) για προσαρμογή στις νέες προδιαγραφές ούτε στην ανέγερση ιδιόκτητου σταθμού, που τις μελέτες του είχαμε παραδώσει έτοιμες το 2014. Το ίδιο, άλλωστε, δεν έκανε και για τις ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης, για τις οποίες αδιαφόρησε πλήρως από το 2017;

Το 2020 η διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ διενήργησε δημοπρασία για τη μίσθωση κτηρίου, που θα πληρούσε τις νόμιμες προδιαγραφές. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου της οδού Τρωάδος δεν ανταποκρίθηκε στη δημοπρασία. Η μίσθωση παρατάθηκε έως το 2022, καταληκτική ημερομηνία για την εφαρμογή των προβλέψεων του Νόμου για τις προδιαγραφές, τις οποίες το συγκεκριμένο κτήριο δεν πληροί. Επειδή δεν παρουσιάστηκε ενδιαφέρον με προσφορά άλλου κτηρίου, που να πληροί τις προδιαγραφές, η λύση της μίσθωσης του συγκεκριμένου κτηρίου επιβάλλεται από τον Νόμο γιατί δεν μπορεί να λάβει άδεια λειτουργίας.

Όσον αφορά στα παιδιά του σταθμού αυτού, αλλά και τους εργαζόμενους, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα αφού θα καλυφθούν από τους άλλους υπάρχοντες σταθμούς.

Η δημοτική μας αρχή έχει αποδείξει ότι δίνει μεγάλο βάρος στους παιδικούς σταθμούς, έχοντας κατασκευάσει έναν στην πρώτη της θητεία, ξεκινώντας εντός ολίγου δεύτερο και ετοιμάζοντας και τρίτο.

Οι κύριοι Γιάννης Σταθόπουλος και Γιάννης Μυλωνάκης, ο μεν πρώτος μακράν ο πιο αδιάφορος, αναποτελεσματικός και άχρωμος δήμαρχος της πόλης και ο δεύτερος που αγωνίζεται, τελευταία, για να κηρυχτεί πιο λαϊκιστής ακόμη και από τον Γιώργο Οικονόμου. Για τα “μη έργα τους” προσπαθούν να παραπληροφορήσουν με φτηνή προπαγάνδα. Και κάτι ακόμη: Το να εμφανίζονται στελέχη και υποψήφιοι των παρατάξεών τους ως δήθεν αγανακτισμένοι γονείς έχει γίνει αντιληπτό από όλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet