Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Κόλαφος για την τ. δημοτική αρχή η συνεδρίαση για την πλατεία Άι Γιάννη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Κόλαφος για την τ. δημοτική αρχή η συνεδρίαση για την πλατεία Άι Γιάννη

«Κόλαφος» για την τέως δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής αποτελεί, σύμφωνα με την παράταξη Αγία Παρασκευή Η Πόλη μας, η συζήτηση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής για την ανάπλαση της πλατείας του Άι Γιάννη.

Ότι έπρεπε να «ακολουθεί τις διαφανείς διαδικασίες» όσο ήταν δήμαρχος τονίζει προς τον τ. δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο η παράταξη του νυν δημάρχου Βασίλη Ζορμπά και συγκεκριμένα σημειώνει τα εξής:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας Ιανουαρίου 2020, συζητήθηκε το θέμα της πλατείας του Άι Γιάννη, την ανάπλαση της οποίας είχε δημοπρατήσει η δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Σταθόπουλου την τελευταία ημέρα της θητείας της. Το θέμα είχε εισαχθεί από τους δημοτικούς συμβούλους τριών παρατάξεων: της Νίκης του κ. Γιάννη Σταθόπουλου, της Νέας Αρχής του κ. Γιώργου Οικονόμου και του κ. Αλέξανδρου Μουστόγιαννη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία αποτέλεσε κόλαφο για την προηγούμενη δημοτική Αρχή, αποκαλύφτηκαν τα εξής:

  1. Ότι το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ούτε είχε ενημερωθεί από τον τότε δήμαρχο κ. Σταθόπουλο για τη μελέτη της ανάπλασης ούτε, φυσικά, ενέκρινε ποτέ την μελέτη αυτή. Άλλωστε, κυκλοφορούσαν τέσσερα(!!!) διαφορετικά σχέδια της ανάπλασης.
  2. Ότι οι όροι διακήρυξης που υπέγραψε η δημοτική Αρχή του κ. Σταθόπουλου, περιείχαν «φωτογραφικές» διατάξεις (είχε καταγγελθεί και από το συνδικαλιστικό όργανο των εργοληπτών, κάτι που είχε αποκρύψει ο κ. Σταθόπουλος). Για τους φωτογραφικές διατάξεις, ο κ. Σταθόπουλος δήλωσε «δεν ήξερα τι υπέγραφα, δεν μου είπαν» και για άλλη μια φορά στα δύσκολα επέρριψε τις ευθύνες σε υπαλλήλους της Υπηρεσίας.
  3. Ότι ο κ. Σταθόπουλος ενδιαφέρεται μόνο να πάρει ο ίδιος εργολάβος το έργο. Σε ερώτηση προς τον κ. Οικονόμου αν συμφωνεί με την πρόταση του κ. Σταθόπουλου, αυτός απάντησε με υπεκφυγές.
  4. Ότι η ανάπλαση αυτή, του κ. Σταθόπουλου, είναι πανάκριβη και δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
  5. Ότι πλέον, οι παρατάξεις Νίκη, Νέα Αρχή και ο κ. Μουστόγιαννης, συμπλέουν σε μια άτυπη -και περίεργη- «συμμαχία», σε θέματα που ζημιώνουν τον Δήμο. Η «συμμαχία» αυτή θα πρέπει να προβληματίσει όχι μόνο τους ψηφοφόρους τους, αλλά και όλους τους πολίτες.

Ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος μάς κάλεσε να μην επιχειρήσουμε να δημιουργήσουμε «οσμή σκανδάλου». Δεν είχαμε, ούτε έχουμε τέτοιο σκοπό. Αλλά ας πρόσεχε, όταν ήταν δήμαρχος, να ακολουθεί τις διαφανείς  διαδικασίες.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet