Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Ο κ. Γ. Σταθόπουλος χρωστά πλέον πολλές συγγνώμες για την πλατεία Άη Γιάννη
Κοινωνία

Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Ο κ. Γ. Σταθόπουλος χρωστά πλέον πολλές συγγνώμες για την πλατεία Άη Γιάννη

Ανακοίνωση σχετικά με την επιστροφή της μελέτης της ανάπλασης της πλατείας Άη Γιάννη από την Περιφέρεια Αττικής, με σοβαρές παρατηρήσεις, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης Αγία Παρασκευή η πόλη μας, του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά. Σε αυτήν η παράταξη αναφέρει ότι ο τέως δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, που χειρίστηκε το όλο θέμα, «χρωστά πλέον πολλές συγγνώμες»…

Ειδικότερα, η Αγία Παρασκευή η Πόλη μας τονίζει στην ανακοίνωσή της:

Όσο ήμασταν στην αντιπολίτευση, ζητούσαμε από τον κ. Σταθόπουλο να μην προχωρήσει στην ανάπλαση της πλατείας του Άη Γιάννη, όπως την είχε σχεδιάσει, διότι ήταν πανάκριβη και διάτρητη. Τον προειδοποιούσαν επίσης και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, με τις παρεμβάσεις τους, ότι δεν ακολουθούσε τη σωστή οδό.

Όταν έχασε πανηγυρικά τις εκλογές, του ζητήσαμε να μην προχωρήσει στη δημοπράτηση. Επέλεξε από εγωισμό (ίσως και για άλλους λόγους) να το κάνει μια μέρα πριν παραδώσει τη διοίκηση του Δήμου, στις 30 Αυγούστου 2019.

Όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, μας πίεσε με ακραίο λόγο να ακολουθήσουμε το σχέδιό του, «μαλώνοντάς» μας διαρκώς, σαν να είναι ο ιδιοκτήτης της πόλης.

Πριν στείλουμε οριστικά την πανάκριβη, και αμφιλεγόμενη από πλευράς νομιμότητας διαδικασιών, ανάπλαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής στο αρχείο, της δώσαμε μια δεύτερη ευκαιρία ζητώντας από τον περιφερειάρχη Αττικής να χρηματοδοτήσει το έργο η Περιφέρεια, καταθέτοντας τον φάκελο όπως ακριβώς τον παραλάβαμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ο κ. Πατούλης υπήρξε και σε αυτό θετικός, προωθώντας το θέμα στη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Έργων και Υποδομών της Περιφέρειας.

Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε απόλυτα σε όλα όσα εξαρχής φοβόμασταν και αναδεικνύαμε. Ο φάκελος μας επεστράφη μαζί με ένα έγγραφο κόλαφο, γεμάτο παρατηρήσεις για σοβαρότατες ελλείψεις και παρατυπίες. Η ουσία του εγγράφου είναι ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μελέτη. Να τονίσουμε ότι ο κ. Σταθόπουλος, παρ’ όλες τις πιέσεις που δέχτηκε από όλη την τότε αντιπολίτευση, ποτέ δεν έφερε τη «μελέτη» του για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Προφανώς γνώριζε και ήθελε να το κρύψει.

Είναι καθημερινή διαπίστωση τελικά ότι η θητεία του κ. Σταθόπουλου έβλαψε την πόλη σε όλους τους τομείς. Αυτό προκύπτει από την αποδεδειγμένη προχειρότητα που επέδειξε στον χειρισμό των, έστω και ελάχιστων, θεμάτων που πραγματικά χειρίστηκε. Χρωστά πολλές συγγνώμες ο κ. Σταθόπουλος μέχρι τώρα, και έπονται και άλλες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet