Αγία Παρασκευή η Πόλη μας προς Γ. Σταθόπουλο: Eμείς παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις για το κοινό καλό στα της προσχολικής αγωγής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αγία Παρασκευή η Πόλη μας προς Γ. Σταθόπουλο: Eμείς παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις για το κοινό καλό στα της προσχολικής αγωγής

Απάντηση σε ανακοίνωση της παράταξης Νίκη των Πολιτών, με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλο, η οποία έκανε λόγο για ταλαιπωρία παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών υπό την οποία ξεκίνησε η δίχρονη εκπαίδευση στην πόλη, δίνει ο συνδυασμός του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, Αγία Παρασκευή η Πόλη μας.

Ειδικότερα, η παράταξη αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Διαβάσαμε τη θρασύτατη ανακοίνωση της παράταξης του κ. Σταθόπουλου σχετικά με τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση. Δεν περιμέναμε να μας συγχαρεί που τρέξαμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του προγράμματος του υπουργείου Παιδείας για τις προκατασκευασμένες αίθουσες.

Προσδοκούσαμε όμως να μην εκμεταλλεύεται τόσο ευαίσθητα θέματα που αφορούν τα παιδιά μας για μικροπαραταξιακούς λόγους, ειδικά όταν αυτός ως δημοτική αρχή είχε δύο ολόκληρα χρόνια για το θέμα της δίχρονης αλλά δεν τα αξιοποίησε.

Ο κ. Σταθόπουλος επιμένει να μιλά για «κοντέινερς» και «τετράγωνα κουτιά». Με το σκεπτικό αυτό, όλες οι οικοδομές και οι αίθουσες είναι τετράγωνα ή ορθογώνια «κουτιά». Αναφέρει το κόστος των αιθουσών αλλά αποσιωπεί πως πρόκειται για χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα όπως και το ότι οι αίθουσες πληρούν όλες τις προδιαγραφές..

Θα μπορούσε ίσως να απαντήσει γιατί αυτός επί δύο χρόνια δεν προώθησε την κατασκευή μόνιμων αιθουσών στον προϋπάρχοντα (όπως τον αναφέρει στην ανακοίνωσή του, συνεπώς τον γνώριζε) ιδιόκτητο χώρο της οδού Λεωνίδου, όπου εμείς τοποθετήσαμε αίθουσες.

Από την ανακοίνωση του κ. Σταθόπουλου, βγαίνει το ασφαλές συμπέρασμα ότι αν είχε επανεκλεγεί, θα είχε αρνηθεί τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας. Έτσι, θα άφηνε πάνω από  200 παιδιά εκτός της δίχρονης προσχολικής αγωγής, επιλέγοντας την προσφιλή του αδράνεια. Ακριβώς έτσι δεν έπραξε με το θέμα της δυναμικότητας των παιδικών σταθμών, που οδήγησε πρόπερσι στον αποκλεισμό πολλών παιδιών, αφού δε φρόντισε να δημιουργηθούν νέες δομές παρά τις έγκαιρες οχλήσεις της τότε προέδρου του Νομικού Προσώπου;

Εμείς επιλέξαμε να πάρουμε το πρόγραμμα και να μη μείνουν παιδιά εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αυτή είναι και η διαφορά μας με τον κ. Σταθόπουλο, αυτός αδρανούσε κι εμείς  παίρνουμε τις δύσκολες αποφάσεις για το κοινό καλό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet