Αγώνας δρόμου για την απόκτηση των πρώην Εκπαιδευτηρίων Μακρή στην Αγ. Παρασκευή
Κοινωνία

Αγώνας δρόμου για την απόκτηση των πρώην Εκπαιδευτηρίων Μακρή στην Αγ. Παρασκευή

Αγώνα δρόμου θα πρέπει να κάνει η δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής μήπως και μπορέσει να άρει το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με την απόκτηση του ακινήτου στο Ο.Τ. 119 (πρώην Εκπαιδευτήρια Μακρή) μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να απορρίψει το πρώτο σχέδιο δανειακής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της Eurobank.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, την Τετάρτη 21/7, όπως ενημέρωσαν ο δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς και ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, στη συνάντηση που έγινε την Τρίτη 20/7 με διευθυντικά στελέχη της τράπεζας εκφράστηκε η βούληση να επανεξεταστούν οι όροι της δανειακής σύμβαση τους οποίους το Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνει ως καταχρηστικούς, με την προοπτική «αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι να τροποποιηθούν».

Στόχος, σύμφωνα με τη διοίκηση, είναι να προχωρήσουν παράλληλα και οι διαδικασίες για την απαλλοτρίωση του ακινήτου, την οποία το Ελεγκτικό Συνέδριο θεωρεί, επίσης, ως αναγκαίο όρο για την έγκριση του δανείου.

Από την πλευρά της διοίκησης, εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι με τις αλλαγές που θα γίνουν στους όρους της σύμβασης, πιθανότατα μέχρι το τέλος του μήνα να κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο το νέο σχέδιο, προβλέποντας ότι αυτό θα λάβει τελικώς το «πράσινο φως».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet