«Αγ. Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη»: Περασμένων δεκαετιών οι παρεμβάσεις στην οδό Ευεργέτου Γιαβάση
Κοινωνία

«Αγ. Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη»: Περασμένων δεκαετιών οι παρεμβάσεις στην οδό Ευεργέτου Γιαβάση

Την αντίρρησή του στη μερική πεζοδρόμηση της οδού Ευεργέτου Γιαβάση, στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής, εκφράζει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη».

Ο κ. Φώτης Αλεξόπουλος θεωρεί τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής στον χώρο ως «περασμένων δεκαετιών», προτείνοντας την καθολική πεζοδρόμηση της οδούς μέχρι και την Αγίου Ιωάννου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρει:

Θα περιμέναμε από τη δημοτική αρχή του Βασίλη Ζορμπά έναν σύγχρονο, μοντέρνο πεζόδρομο επί της οδού Ευεργέτου Γιαβάση, που θα ήταν λειτουργικός για όλα τα καταστήματα εστίασης της κάτω πλατείας, με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών στον Δήμο μας.

Δυστυχώς, όμως, με μεγάλη μας λύπη, σήμερα (σ.σ.: Σάββατο 25/4), κατά την επίσκεψή μας στον χώρο, διαπιστώσαμε ότι κατασκευάζεται μόλις ένα πολύ μικρό κομμάτι επί της οδού Γιαβάση, που πραγματικά δεν ωφελεί κανέναν (άλλο από τρία – τέσσερα καταστήματα).

Ειλικρινά, τέτοιοι πεζόδρομοι κατασκευάζονταν σε επαρχιακές πόλεις του 1960, πολλές δεκαετίες πριν.

Εμείς παραμένουμε στην αρχική μας τοποθέτηση για καθολική πεζοδρόμηση της οδού Ευεργέτου Γιαβάση μέχρι και την οδό Αγίου Ιωάννου, με μεταφορά της πιάτσας ΤΑΧΙ στην κάτω πλευρά της πλατείας (διπλή νησίδα) και μεταφορά της παιδικής χαράς προς το μέσον της πλατείας, ώστε να δίνεται η δυνατότητα κατασκευής ομοιόμορφων εξεδρών- ταρατσών από τα καταστήματα εστίασης, που θα ξεκινά από την αρχή της Ηρώων Πολυτεχνείου και Μεσογείων, την Ευεργέτου Γιαβάση, έως και την οδό Αγίου Ιωάννου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet