Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή: Δίνουμε όχι μόνο φωνή στα θύματα της έμφυλης βίας, αλλά και ουσιαστική βοήθεια
Κοινωνία

Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή: Δίνουμε όχι μόνο φωνή στα θύματα της έμφυλης βίας, αλλά και ουσιαστική βοήθεια

Με αφορμή τη σημερινή (25/11) Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών η δημοτική παράταξη Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή, με επικεφαλής τον εκλεγμένο δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μυλωνάκη, στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Η βία κατά των γυναικών λαμβάνει διαστάσεις πανδημίας. Στη χώρα μας τα φαινόμενα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται ανησυχητικά. Τα στόματα ανοίγουν, αλλά δεν αρκεί αυτό. Όταν παραβιάζεται με τόσο ηχηρό τρόπο ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, η αποστασιοποίηση είναι συνενοχή. 

Οφείλουμε όλοι να δώσουμε όχι μόνο φωνή στα θύματα, αλλά και ουσιαστική βοήθεια. Πέρα από την κρατική μέριμνα, και η Αυτοδιοίκηση πρέπει να μπει μπροστά στη συγκεκριμένη προσπάθεια, μέσα από τη δημιουργία δομών στήριξης των θυμάτων. Στην Αγία Παρασκευή ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το σύνθετο αυτό κοινωνικό πρόβλημα, προχωρώντας σε ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Ως νέα δημοτική αρχή θα δημιουργήσουμε γραφείο Έμφυλης Βίας και Ισότητας των δύο φύλων προκειμένου να δώσουμε έμφαση στην αντιμετώπιση του φαινόμενου.

Η βία κατά των γυναικών είναι βία κατά της κοινωνίας μας, μας αφορά όλους και όλοι μαζί θα την αντιμετωπίσουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet