Αναζητείται… προσανατολισμός για τα περίπτερα της Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Αναζητείται… προσανατολισμός για τα περίπτερα της Αγ. Παρασκευής

Ένα θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου 2015, έφερε -για άλλη μια φορά- στο προσκήνιο ένα ζλητημα που απασχολεί την καθημερινότητα στην πόλη, αλλά όλο… σπρώχνεται προς τα πίσω.

Η συζήτηση αφορούσε στην απομάκρυνση ενός περιπτέρου από την οδό Ιωάννου, μετά από καταγγελίες που έγιναν για τη θέση του και σχετική αυτοψία της Τροχαίας. Το δε ενδιαφέρον δεν προκύπτει τόσο από αυτή καθεαυτή τη μεμονωμένη περίπτωση, όσο από τα όσα αποκαλύφθηκαν διά στόματος της αρμόδιας αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ελισάβετ Πετσατώδη, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών
Ελισάβετ Πετσατώδη, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Η κα Ελισάβετ Πετσατώδη επεσήμανε ότι σχεδόν όλα τα περίπτερα στην πόλη έχουν λάθος προσανατολισμό, ενώ τα περισσότερα εξ αυτών καταλαμβάνουν μεγαλύτερο από τον επιτρεπόμενο χώρο και βρίσκονται σε ακατάλληλα από πλευράς θέσεως σημεία. Μάλιστα, το πρόβλημα της «επεκτατικής» τακτικής περιπτέρων παρατηρείται ιδιαίτερα στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου -παρά τις έγγραφες προειδοποιήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου- κάποιοι επαγγελματίες δεν λένε να συμμορφωθούν.

Η αντιδήμαρχος παραδέχθηκε ότι πρέπει να συνταχθεί σχετικός κανονισμός για τη διευθέτηση των περιπτέρων στην πόλη, ο οποίος να λαμβάνει υπόψη και τα τεχνικά δεδομένα κάθε δρόμου (π.χ. πλάτος πεζοδρομίων), προσθέτοντας ότι ήδη ο Δήμος προχωρεί σε καταγραφή των υφιστάμενων περιπτέρων του Δήμου και ομαδοποίηση των σχετικών επιχειρήσεων, ώστε να ακολουθήσει η μεταφορά τους σε κατάλληλα σημεία, αρχής γενομένης από τις περιπτώσεις που υπάρχουν καταγγελίες ή σχετικά πορίσματα της Τροχαίας.

Και έως εδώ τα πράγματα θα ήταν σχετικά καλά, εάν δεν υπήρχε η ίδια η ομολογία της αντιδημάρχου ότι ο Δήμος έχει καταφέρει να «περάσει» από την Τροχαία μόλις τέσσερις θέσεις για μεταφορά περιπτέρων, όταν στην πόλη λειτουργούν περί τα 30-40 περίπτερα (σύμφωνα με σχετική αναφορά του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ανδρέα Γκιζιώτη). Και επειδή η σχετική διαδικασία έγκρισης από την Τροχαία μάλλον δεν είναι και η ευκολότερη, μάλλον ο σχεδιασμός για την… τακτοποίηση των περιπτέρων της πόλης δεν αποτελεί και την πλέον εύκολη υπόθεση.

Ωστόσο, τα προβλήματα για τη διοίκηση του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν σταματούν εδώ, αφού, εάν εξαιρέσει κάποιος όσους διαθέτουν «αλυσίδα» περιπτέρων σε διάφορους δήμους, οι περισσότεροι περιπτερούχοι της Αγίας Παρασκευής είναι άνθρωποι του μεροκάματου, που -εν μέσω της παρατεταμένης κρίσης- μόνο για… μπελάδες μετακόμισης δεν μπορούν ν’ ακούσουν. Άρα, οι κινήσεις της διοίκησης πρέπει να είναι ιδιαίτερα «λεπτές» προκειμένου να επέλθει η ισορροπία μεταξύ των όσων προβλέπει η νομοθεσία, αλλά και της επιτακτικής ανάγκης κάποιων ανθρώπων να δουλέψουν και να βγάλουν τα προς το ζην.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet