Ανακοίνωση της Αγίας Παρασκευής – Σύγχρονη Πόλη για την Παγκόσμια Ημέρα Braille
Κοινωνία

Ανακοίνωση της Αγίας Παρασκευής – Σύγχρονη Πόλη για την Παγκόσμια Ημέρα Braille

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Braille εξέδωσε το γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη, με επικεφαλής τον Φώτη Αλεξόπουλο, στην οποία και αναφέρει τα εξής:

Στις 4 Ιανουαρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Braille, που είναι η ημερομηνία γέννησης του Λουδοβίκου Μπράιγ, του εφευρέτη της γραφής Braille. To αλφάβητο που έφτιαξε  ήταν μια αντικατάσταση του γραμματικού αλφάβητου με ανάγλυφες στιγμές, που αποδίδουν ένα κείμενο με σκοπό την ανάγνωσή του από τυφλά άτομα.

Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – Σύγχρονη Πόλη  είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένη σε θέματα υποστήριξης των ΑμεΑ και ισότητας ευκαιριών σε όλους τους τομείς και στην προσπάθειά της να συμβάλλει στη διάχυση της πληροφόρησης σε ευάλωτες ομάδες πολιτών, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια,  ώστε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στην ιστοσελίδα του να ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ το πρότυπο WCAG 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines), σύμφωνα με τον διεθνή φορέα WAI, καθώς και  την προσθήκη της μπάρας «Ευκλείδης» με εγκατάσταση υπηρεσίας μετατροπής κειμένου σε ομιλία.

Άλλωστε το άρθρο 65 του Ν. 4488/2017, αναγνωρίζει την ελληνική γραφή Braille ως τρόπο γραφής των Ελλήνων τυφλών πολιτών.

Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – Σύγχρονη Πόλη, ως νέα δημοτική αρχή,  θα προχωρήσει στην αγορά και διάθεση  Βιβλίων σε μορφή Braille  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Αλέκου Κοντόπουλου», καθώς και ηχογραφημένες εκδόσεις ηλεκτρονικής μορφής  (CD,DVD,USB).

Τέλος,  θα πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση ειδικής σήμανσης (Κώδικας Braille) στην είσοδο του κτηρίου του δημαρχείου, καθώς και σε όλα τα κτήρια των υπηρεσιών του Δήμου, που έχουν στόχο τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των συμπολιτών μας, ώστε να επιτευχθεί στο εγγύς μέλλον η εξάλειψη κάθε μορφής ανισότητας  εντός της κοινωνίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet