Απαλλοτριώνεται και «μεταμορφώνεται» το Ο.Τ. 118 στον Τσακό Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Απαλλοτριώνεται και «μεταμορφώνεται» το Ο.Τ. 118 στον Τσακό Αγίας Παρασκευής

Ξεκινά αμέσως η ολοκλήρωση της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης του Ο.Τ 118, στην περιοχή Τσακός του Δήμου Αγίας Παρασκευής, η οποία εκκρεμεί από το 1987, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος.

Στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει η διοίκηση του Δήμου στην όσο το δυνατόν πιο άμεση διασφάλιση των ελεύθερων χώρων της πόλης με στόχο την αξιοποίησή τους προς όφελος των πολιτών αλλά και της εξισορρόπησης του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, έχουν εντατικοποιηθεί οι διαδικασίες επίλυσης όλων των σχετικών διαδικασιών, που εκκρεμούσαν για δεκαετίες, υπό τον συντονισμό του αρμόδιου αντιδημάρχου Αξιοποίησης και Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας Σωτήρη Παπαμιχαήλ

Επισημαίνεται πως με δεδομένο ότι προβλέπεται η δημιουργία σύγχρονου πεζόδρομου και χώρου πρασίνου σε συνολική έκταση 2.581,97 τ.μ., δίπλα και σε συνέχεια του 3ου Δημοτικού Σχολείου, έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία καταβολής στους ιδιοκτήτες της πρώτης από τις 4 δόσεις της αποζημίωσης τους.

Συνεπώς, μετά την ήδη απόκτηση των 1.153,40 τ.μ., αποκτάται και η υπόλοιπη έκταση των 1.428,57 τ.μ. του απαλλοτριωθέντος ακινήτου, προκειμένου να αξιοποιηθεί, με έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου.

Ακόμα, εντός των επομένων ημερών ολοκληρώνεται το «Επιχειρησιακό Σχέδιο Εξασφάλισης Κοινωφελών και Κοινοχρήστων Χώρων» (ΕΣΕΚΚ), το οποίο θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για το Δήμο, προκειμένου να είναι σε θέση να διεκδικήσει σχετική χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για όλα τα υπό απαλλοτρίωση ακίνητα και να μην κινδυνεύουν πλέον να μείνουν εκτός χρηματοδοτικής στήριξης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet