Απολογισμός δράσης και βραβεύσεις για τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξ/κών Αν. Αττικής
Κοινωνία

Απολογισμός δράσης και βραβεύσεις για τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξ/κών Αν. Αττικής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8-3-2015, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγ. Παρασκευής, η εκδήλωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής. Η τελευταία είχε αφενός τη μορφή απολογισμού ενόψει των εκλογών της 22-3-2015 κι αφετέρου της απόδοσης τιμής σε δύο εξέχουσες προσωπικότητες των Εφέδρων Αξιωματικών αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, τους τέως προέδρους Νίκο Καψωμενάκη και Μιχαήλ Γατόπουλο.

Εκδήλωση Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής (1)

Ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ Θεόδωρος Μπριάνης, αφού αναφέρθηκε στη σημασία που έχει αυτού του είδους η άτυπη Γ.Σ., δεδομένου ότι ο νόμος δεν προβλέπει κάτι ανάλογο, η οποία αποτελεί την κορυφαία στιγμή μιας ένωσης προσώπων, λόγω της αμεσότητας και της επικοινωνίας, προχώρησε στον απολογισμό της τριετίας, αναφερόμενος στις δραστηριότητες, στις εκδηλώσεις, στις επισκέψεις, στη διεθνή εκπροσώπηση στην CIOR κ.ο.κ., των μελών του Δ.Σ. και των αντιπροσώπων του ΣΕΑΝ, αλλά και στην ανάγκη ύπαρξης αντιπροσώπων του ΣΕΑΝ σε όλους τους Δήμους αρμοδιότητάς του.

Εκδήλωση Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής (2)

Έκανε λόγο, επίσης, για τη δυναμική που ανέπτυξε ο Σύνδεσμος την τελευταία τριετία, με τη δημιουργία μιας πλήρους και ενημερωμένης ιστοσελίδας με όλες τις πληροφορίες για τους Έφεδρους, αλλά και για τη χρήση των κοινωνικών δικτύων, ως μέσου επικοινωνίας. Τόνισε, ακόμη, τη σημαντική βελτίωση των οικονομικών, λόγω της σωστής και συνετής διαχείρισης, επεσήμανε την πιστή τήρηση και εφαρμογή όλων των οικονομικών υποχρεώσεων απέναντι στην Πολιτεία, το ΥΠΕΘΑ και το ΕΣ, έκανε λόγο για τις συνεργασίες με φορείς και συλλόγους που στόχο έχουν τον εθελοντισμό, την κοινωνική προσφορά, τη δασοπροστασία και το περιβάλλον, μίλησε για την επιτυχία που σημείωσε ο δρόμος ζωής, που συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Αγ. Παρασκευής, αναδεικνύοντας τον Υμηττό, για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που είχαν μέλη του ΣΕΑΝ, όπως με τη σίτιση σε Λέσχες της επαρχίας, με τους ανέργους, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη βράβευση του Συνδέσμου από το Διεθνές Ίδρυμα «Φίλιππος Β΄Βασιλεύς της Μακεδονίας» και στο μνημείο που πρόκειται να ανεγερθεί στο Μαρούσι, περιοχή με τους περισσότερους Έφεδρους μετά την Αγ. Παρασκευή.

Εκδήλωση Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής (3)

Όμως, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα αρνητικά της τριετίας, τονίζοντας τη μη διοργάνωση Πανελληνίου Συνεδρίου, την κατάργηση των ΓΥΕΝ, ενώ ως γενικότερη κριτική στάθηκε στην από μέρους της Πολιτείας μη εφαρμογή, ουσιαστικά, των ίδιων των νόμων που ψηφίζει, αφού δεν κάνει πράξη όσα ψηφίζει περί εκπαίδευσης των Εφέδρων. Τέλος, ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον πρόεδρο του Εξ. Συλλόγου «Αγ.Ιωάννης» και μέλος του Δ.Σ. Π. Βαβουγιό για την πολλαπλή προσφορά του στον Σύνδεσμο.

Μετά τον απολογισμό και την προκήρυξη των εκλογών έγινε η απονομή τιμητικών πλακετών στους δύο τέως προέδρους, στον μεν Μ. Γατόπουλο, για λογαριασμό του οποίου την πλακέτα παρέλαβε από τον Π. Βαβουγιό ο εγγονός του Ν. Συκιώτης, εξαιτίας απουσίας του για λόγους υγείας, στον δε Ν. Καψωμενάκη από τον δήμαρχο Αγ. Παρασκευής Γ. Σταθόπουλο, ο οποίος προέβη και σε σύντομο χαιρετισμό. Προηγουμένως διαβάστηκαν σύντομα βιογραφικά των τιμωμένων προσώπων από τους Ε. Θεοδοσόπουλο, αντιπρόεδρο και Μ. Φιλιππίδη, έφορο.

Παρέστησαν εκτός των ανωτέρω οι Δ. Μπριάνης, π. Βουλευτής Φθιώτιδας και μέλος μας, Σ. Ησαΐας, δημοτικός σύμβουλος, υπ. Βουλευτής Β΄Αθηνών και μέλος μας (χαιρέτησε εκ μέρους του π. δημάρχου Β. Ζορμπά) και Ν. Παπασταθάκης, δημοτικός σύμβουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος και μέλος μας Γ. Παναγόπουλος, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Μ. Κωνσταντακόπουλος, Σ. Παπασπύρος, Ν. Φωτόπουλος (μέλος μας), ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανεγέρσεως Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων και μέλος μας Γ. Αρβανιτάκης (χαιρέτησε εκ μέρους του π. δημάρχου Β. Γιαννακόπουλου), ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Χολαργού και μέλος μας, μέλος του Δ.Σ. του ΔΟΜΕΠΑ Λ.Ρίζος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet