Α. Γκιζιώτης: Η διοίκηση Σταθόπουλου να διεκδικήσει στην πράξη τις απαραίτητες εκπαιδευτικές υποδομές
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Α. Γκιζιώτης: Η διοίκηση Σταθόπουλου να διεκδικήσει στην πράξη τις απαραίτητες εκπαιδευτικές υποδομές

Τις «μεταφορές» μαθητών της Αγίας Παρασκευής από σχολείο σε σχολείο, αλλά και σε σχολεία άλλου Δήμου, καταγγέλλει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, αντιπρόεδρος της Α-Γ ΕΛΜΕ Β’ Αθήνας και εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, Ανδρέας Γκιζιώτης. Παράλληλα, καλεί τη δημοτική Αρχή του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου να διεκδικήσει «στην πράξη και όχι στα λόγια» τις απαραίτητες εκπαιδευτικές υποδομές που έχει ανάγκη ο Δήμος.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του κ. Γκιζιώτη:

Η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε για την επόμενη σχολική χρονιά την απομάκρυνση από τον φυσικό – κοινωνικό χώρο τους μαθητών της Α’ τάξης Δημοτικού. Από το 3ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής 7 μαθητές  «μεταφέρονται» σε σχολείο του Δήμου Παπάγου – Χολαργού (2ο – 5ο),  8 μαθητές από το 7ο Δημοτικό στο 9ο, υποχρεώνοντας -εκτός από την απόσταση που έχουν να διανύσουν κάθε μέρα- να διασχίζουν και την οδό Παναγούλη και 3 μαθητές από το 2ο στο 1ο.

Η κατάσταση στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας είναι σε μεγάλο βαθμό απαράδεκτη. Σε πολλά σχολεία αίθουσες ακατάλληλες έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια έχουν καταργηθεί, χώροι εκδηλώσεων έχουν περιοριστεί. Επιπλέον εφαρμόζεται η απαράδεκτη υπουργική κατεύθυνση των 25 μαθητών ανά τμήμα όπου, στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχουν και μαθητές με ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες.

Γονείς και εκπαιδευτικοί διεκδικούν από την κυβέρνηση δημόσια δωρεάν Παιδεία, σύγχρονες και επαρκείς υποδομές εκπαίδευσης, ουσιαστική στήριξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες, με παράλληλη στήριξη και τμήματα ένταξης, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, 15 μαθητές για νήπια, 1η και 2η Δημοτικού, 20 για τις άλλες τάξεις και όχι κούφια λόγια για «επιστροφή στην κανονικότητα».

Η δημοτική Αρχή οφείλει να πάρει θέση και να διεκδικήσει, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη για τις απαραίτητες εκπαιδευτικές υποδομές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet