Α. Γκιζιώτης: Ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής να τηρήσει τον λόγο του για τα χρέη των δημοτών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Α. Γκιζιώτης: Ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής να τηρήσει τον λόγο του για τα χρέη των δημοτών

Με πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης και εισήγησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, τον Μάιο του 2018, ελήφθη απόφαση και μάλιστα ομόφωνη, όπου μεταξύ άλλων ανάφερε «κανένας πλειστηριασμός κατοικίας, καμία δέσμευση μισθού ή σύνταξης για οφειλές προς τον Δήμο», όπως αναφέρει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Ανδρέας Γκιζιώτης.

Όπως λέει, όμως, ο ίδιος «η διοίκηση Σταθόπουλου όμως δεν τήρησε τον λόγο της και την ψήφο της, δεν εφάρμοσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά από το Φθινόπωρο ξεκίνησε πάλι τις κατασχέσεις…».

Όπως έχει γίνει γνωστό, έρχεται νέα ρύθμιση χρεών σε έως και 100 δόσεις για οφειλές ιδιωτών προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών. Η ρύθμιση θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα.

«Η δημοτική αρχή οφείλει να προχωρήσει σε αναστολή αναγκαστικών μέτρων σε βάρος πολιτών που οφείλουν στον Δήμο, να ετοιμαστεί για την πλήρη ενημέρωσή τους για τη διάταξη και τις προθεσμίες» τονίζει ο κ. Γκιζιώτης και προσθέτει ότι η διοίκηση θα πρέπει να προχωρήσει, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα θέσει συγκεκριμένα κριτήρια, σε διαγραφή χρεών με αιτιολογημένη έκθεση της υπηρεσίας κοινωνικής πολιτικής.

«Προσωπικά ο δήμαρχος οφείλει να γνωστοποιήσει στην οικονομική υπηρεσία την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (πράγμα που δεν έκανε όπως με ενημέρωσαν οι υπάλληλοι) και να δώσει εντολή για την υλοποίησή της» καταλήγει στη σχετική ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet