Βράβευση του Δήμου Αγίας Παρασκευής από το ΕΔΔΥΠΠΥ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Βράβευση του Δήμου Αγίας Παρασκευής από το ΕΔΔΥΠΠΥ

Τον Δήμο Αγίας Παρασκευής βράβευσε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), κατά τις εργασίες τού 15ου συνεδρίου που πραγματοποίησε στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, το τριήμερο 14-16 Νοεμβρίου 2019.

Η βράβευση του Δήμου αφορούσε στην πρόληψη υγείας μέσα από τη θεσμοθέτηση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) για θέματα υγείας, που λειτουργεί στα Δημοτικά Ιατρεία.

Το βραβείο, το οποίο υπογράφει ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, Γιώργος Πατούλης, παρέδωσε, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, στον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αργώ», Γεωργία Πίσπα, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια, παρουσία του αναπληρωτή δημάρχου και αντιδημάρχου Διοίκησης Γιάννη Αργυρού.

Δήμαρχος και αντιδήμαρχος δήλωσαν ότι το βραβείο αυτό αποτελεί αναγνώριση του Δήμου για τις υπηρεσίες που προσφέρει, καθώς και τη συμμετοχή του σε διάφορα φόρα και συνέδρια. Επίσης, δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν την πρόεδρο για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει μέχρι σήμερα στην άξια εκπροσώπηση του Δήμου στο Δίκτυο, καθώς και για την εξαιρετική ομιλία της στο συνέδριο με θέμα «Προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας και Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Το ΕΔΔΥΠΠΥ, ιδρυτικό μέλος του οποίου υπήρξε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, προωθεί από το 2005 τη φιλοσοφία, τις αξίες και τις αρχές των Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ και μεταφέρει την τεχνογνωσία που αναπτύσσεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στους δήμους μέλη του, που αποτελούν τους σημαντικότερους ίσως συντελεστές για την προαγωγή της υγείας των κατοίκων τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet