Βρέθηκε ο 18χρονος που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στην Αγία Παρασκευή
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Βρέθηκε ο 18χρονος που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στην Αγία Παρασκευή

Εντοπίστηκε και επέστρεψε στην οικογένειά του ο 18χρονος που είχε εξαφανιστεί από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019.

Όπως ενημερώνει η υπηρεσία Silver Alert, η περιπέτεια του κ. Ιωάννη Βάκκα έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο κ. Βάκκας βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία του πρόσωπα.

Βρέθηκε 18χρονος που είχε εξαφανιστεί από την Αγία Παρασκευή

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος χάθηκε την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 από το σπίτι του στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής Αττικής.

Η υπηρεσία Silver Alert, μετά από αίτημα των συγγενών και αφού συγκέντρωσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενεργοποίησε τον κοινωνικό  συναγερμό SILVER ALERT, το πρωί του Σαββάτου 17 Αυγούστου 2019, για την κινητοποίηση όλων με στόχο την ανεύρεσή του.

Το πρωί της Δευτέρας 19 Αυγούστου 2019, η υπηρεσία έλαβε κλήση για την ανεύρεσή του. Πολίτης, που είχε δει το SILVER ALERT, επικοινώνησε με την Εθνική Γραμμή SOS 1065 και ενημέρωσε ότι ο νεαρός περιπλανάται στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς και η ΕΛ.ΑΣ. και ο Γιάννης Βάκκας επέστρεψε στην οικογένειά του.

Λίγα λόγια για την υπηρεσία Silver Alert

Η υπηρεσία Silver Alert  με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με τη βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκονται σε κίνδυνο.  

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.

Πηγή: lifelinehellas.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet