Β. Ζορμπάς: Γιατί αποφασίσαμε να ανοίξουν τα σχολεία στην Αγία Παρασκευή
Φωτογραφία: Βασίλης Ζορμπάς f/b
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Β. Ζορμπάς: Γιατί αποφασίσαμε να ανοίξουν τα σχολεία στην Αγία Παρασκευή

Τους λόγους που άνοιξαν σήμερα, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, τα σχολεία στην Αγία Παρασκευή αλλά και την απόφαση να μετακινηθεί χρονικά η ώρα προσέλευσης σε αυτά, εξηγεί ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς.

Στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μετά και τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από πολίτες, με σχόλιά τους σε δημόσιες ομάδες της Αγίας Παρασκευής, ο κ. Ζορμπάς αναφέρει:

«Μία δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να λαμβάνει υπεύθυνες αποφάσεις, με γνώμονα το γενικότερο δημόσιο συμφέρον. Οι αποφάσεις αυτές έχουν θετικές επιπτώσεις σε κάποιους και αρνητικές σε άλλους αλλά λαμβάνονται με συνεκτίμηση πολλών παραγόντων.

Μία τέτοια απόφαση ήταν για το άνοιγμα των σχολείων το πρωί της 8ης Φεβρουαρίου, μετά την κακοκαιρία με το χιόνι. Υπήρχαν δύο πιθανές αποφάσεις, να ανοίξουν ή να παραμείνουν κλειστά για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Αποφάσισα να ανοίξουν, για τους παρακάτω λόγους:

  • α. Οι επίσημες προβλέψεις των μετεωρολόγων για τις 8 Φεβρουαρίου, αναφέρουν πολύ ήπια καιρικά φαινόμενα, ηπιότερα από αυτά της 7ης Φεβρουαρίου, για τον Δήμο μας.
  • β. Διατηρήσαμε όλους τους δρόμους και τα πεζοδρόμια καθαρά και πλήρως προσβάσιμα. Το ίδιο και τους σχολικούς χώρους.
  • γ. Τα σχολεία μας όλα, διαθέτουν επαρκέστατη θέρμανση.
  • δ. Πάρα πολλοί γονείς των μικρότερων παιδιών, εργάζονται και θα πρέπει να παρουσιαστούν στις εργασίες τους. Θα ήταν πολύ δύσκολο έως αδύνατον να έχουν μικρά παιδιά στο σπίτι μόνα και να πάνε στην εργασία τους.
  • ε. Τα σχολεία θα ήταν μεν ανοικτά αλλά οι προσέλευση των μαθητών δεν είναι υποχρεωτική.
  • στ. Οι γονείς που δεν εργάζονται ή επιλέξουν να μην παρουσιαστούν στην εργασία τους, μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι. Τυχόν απουσίες των παιδιών, μπορούν να δικαιολογηθούν.

Συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω, η απόφαση γα το άνοιγμα των σχολείων ήταν μονόδρομος. Το ξημερώματα της 8ης Φεβρουαρίου, πραγματοποιήσαμε έλεγχο στις αυλές των σχολείων. Διαπιστώθηκε ότι κάποιες από αυτές είχαν μία λεπτή επίστρωση χιονιού. Αποφάσισα να ανοίξουν στις 10 π.μ. για να καθαρίσουμε τις αυλές, για λόγους ασφαλείας και το ανακοινώσαμε».

Όπως, μάλιστα σημειώνει με νέα του ανάρτηση, «μετά από επικοινωνία που είχα προ ολίγου με τους διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπήρξε προσέλευση των μαθητών χωρίς προβλήματα και σε ποσοστά 90%. Επίσης στους βρεφονηπιακούς μας σταθμούς προσήλθαν 140 παιδιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet