Β. Ζορμπάς για τα δημοτικά τέλη: Ο δήμαρχος πρέπει να σκέφτεται όλους τους πολίτες
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Β. Ζορμπάς για τα δημοτικά τέλη: Ο δήμαρχος πρέπει να σκέφτεται όλους τους πολίτες

Να επανέλθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής το θέμα της μείωσης των δημοτικών τελών σε καταστήματα, αλλά και της περαιτέρω μείωσης στα νοικοκυριά ζητεί ο επικεφαλής της παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας και υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Βασίλης Ζορμπάς.

Υπενθυμίζεται ότι η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν υπερψήφισε τη μείωση των τελών, καθώς ζητούσε επιπλέον μείωση για τα νοικοκυριά.

Ο κ. Ζορμπάς επισημαίνει σχετικά:

Ο δήμαρχος πρέπει να σκέφτεται όλους τους πολίτες

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Νοεμβρίου, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και τρεις συνεχείς αποσύρσεις, η δημοτική Αρχή του Γιάννη Σταθόπουλου εισηγήθηκε το θέμα «Μείωση ή μη των Δημοτικών Τελών έτους 2019». Το σοβαρό αυτό θέμα εισηγήθηκαν χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση ή συζήτηση με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η δημοτική Αρχή εισηγήθηκε τη μείωση των Τελών κατά 40%  για τα καταστήματα έως 150 τ.μ. (αριθμούν 300 έως 400 στην πόλη), ενώ για τα 35.000 νοικοκυριά της πόλης εισηγήθηκε μείωση μόλις 3% (αντιστοιχεί σε μισό ευρώ τον μήνα περίπου).

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ με τη μείωση στα καταστήματα και πρότεινε μείωση και στα νοικοκυριά έως και 30%, κάτι που η δημοτική Αρχή αρνήθηκε. Αρνήθηκε για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς, ενώ είναι εκ του νόμου ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να το κάνει.

Τη στιγμή αυτή, υπάρχουν στο Ταμείο του Δήμου 3.500.000 ευρώ περίπου, ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ από τα Δημοτικά Τέλη. Τα Τέλη αυτά είναι ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ και η δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να τα επιστρέψει στους πολίτες είτε με την παροχή υπηρεσιών είτε σε χρήμα. Ούτε το ένα κάνει ούτε το άλλο. Θέλει να έχει περίσσευμα, και μάλιστα υψηλό, στα Δημοτικά Τέλη για δύο λόγους: Πρώτον για να εμφανίζει δήθεν μεγάλο Ταμειακό Απόθεμα (λογιστικά, γιατί τα Τέλη δεν πρέπει να προσμετρώνται) και δεύτερον γιατί από τους τόκους χρηματοδοτεί άγνωστο τι (ενώ αυτοί πρέπει να προστίθενται στο κεφάλαιο).

Ως υπεύθυνοι δημοτικοί σύμβουλοι, δεν ήταν δυνατόν να ψηφίσουμε την εισήγηση (δεν επιτρέπεται η ψήφιση ξεχωριστά τμημάτων της εισήγησης). Δεν ήταν δυνατόν να συναινέσουμε σ΄ αυτήν την τεράστια αδικία, που δημιουργεί κοινωνικούς αυτοματισμούς, επειδή η δημοτική Αρχή θέλει να παίζει «επικοινωνιακά παιχνιδάκια».

Καλούμε τη δημοτική Αρχή να λειτουργήσει σύμφωνα με τον νόμο και το συμφέρον ΟΛΩΝ των πολιτών. Να επαναφέρει την εισήγηση με μείωση των Τελών για τα καταστήματα κατά 40% αλλά και γενναία μείωση για ΟΛΑ τα νοικοκυριά, τουλάχιστον 20%.

Για την  ιστορία, παραδώσαμε στη δημοτική Αρχή δημοτικά Τέλη ύψους 1.800.000 ευρώ περίπου, έχοντας αγοράσει τέσσερα νέα οχήματα περισυλλογής και ένα σάρωθρο για την Υπηρεσία Καθαριότητας και έχοντας μειώσει τα Τέλη κατά 20%. Από το 1.800.000 ευρώ, είχαμε δεσμεύσει 900.000 ευρώ για την αγορά άλλων έξι οχημάτων, για την ανανέωση του γερασμένου στόλου. Ο κ. Σταθόπουλος ΑΚΥΡΩΣΕ την αγορά αυτή, με αποτέλεσμα αυτό που βλέπουμε κάθε μέρα: Η καθαριότητα να χωλαίνει ελλείψει οχημάτων, αφού τα μισά δεν λειτουργούν και ο ηλεκτροφωτισμός να είναι σε άθλια κατάσταση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet