Β. Ζορμπάς: Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 φέτος δεν θα έχει τον εορταστικό χαρακτήρα των προηγούμενων ετών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Β. Ζορμπάς: Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 φέτος δεν θα έχει τον εορταστικό χαρακτήρα των προηγούμενων ετών

Με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, σημειώνει ότι «ακόμα και αυτήν τη δύσκολη στιγμή για το έθνος μας, εν μέσω πανδημίας, θα τιμήσουμε τους προγόνους μας που έδωσαν και την τελευταία ρανίδα του αίματός τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι».

Ειδικότερα, ο κ. Ζορμπάς αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Ίσως είμαστε το μοναδικό έθνος στον κόσμο που τιμά όχι τη λήξη ενός πολέμου, αλλά την έναρξή του. Τιμούμε έτσι την άρνησή μας να υποκύψουμε σε απειλές και τελεσίγραφα που προσβάλλουν την εθνική μας αξιοπρέπεια, αλλά και την επιθυμία μας να προασπίσουμε, χωρίς όρους, την εθνική ανεξαρτησία και την ελευθερία μας.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 φέτος δεν θα έχει τον εορταστικό χαρακτήρα που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό δεν μειώνει όμως την σημασία της. Κρατούμε μέσα στην καρδιά μας το γεγονός ότι σύσσωμος ο λαός μας, οι γονείς μας, οι παππούδες μας, και η τότε ηγεσία, σαν μια γροθιά αντιστάθηκαν στον εχθρό που μας επιβουλεύτηκε. Χωρίς φόβο και χωρίς δισταγμό. Τους χρωστάμε αιώνια ευγνωμοσύνη. Ακόμα και αυτήν τη δύσκολη στιγμή για το έθνος μας, εν μέσω πανδημίας, θα τιμήσουμε τους προγόνους μας που έδωσαν και την τελευταία ρανίδα του αίματός τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Και θα το κάνουμε τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας έτσι ώστε να μπορέσουμε να βγούμε πιο δυνατοί από την περιπέτεια του κορωνοϊού. Και την επόμενη χρονιά να πούμε ένα ακόμα μεγάλο «ευχαριστώ» στους ήρωες του 1940 όπως ακριβώς τους αρμόζει.

Χρόνια πολλά!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet