Β. Ζορμπάς: Τιμούμε τους προγόνους μας που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία του έθνους
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Β. Ζορμπάς: Τιμούμε τους προγόνους μας που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία του έθνους

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, καλεί τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στη μαθητική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην Αγίου Ιωάννου και στέλνει το δικό του μήνυμα για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Ζορμπάς αναφέρει:

«Σήμερα, 81 χρόνια μετά το βροντερό «ΌΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά και ολόκληρου του έθνους στα τελεσίγραφα των Ιταλών, όλοι εμείς είμαστε εδώ, όρθιοι και δυνατοί, για να τιμήσουμε τους προγόνους μας που θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή για τη δική μας ελευθερία. Για την ελευθερία του έθνους.

»Είμαστε εδώ, πατώντας γερά στα πόδια μας, στηριζόμενοι ο ένας στον άλλον, περπατώντας στην τελική ευθεία του “πολέμου” της δικής μας εποχής. Το φως στο τούνελ όσο περνάει ο καιρός γίνεται και πιο έντονο. Το τέλος της πανδημίας φαντάζει όλο και πιο κοντινό. Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι ίδιοι κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Εμείς θα κρίνουμε το αν η τελική ευθεία θα είναι μακρά ή σύντομη.

»Αύριο (28/10), στην παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας μας καλώ όλους τους δημότες να έρθουν στην Αγίου Ιωάννου και να χειροκροτήσουν τα παιδιά μας που θα τιμήσουν όλους εκείνους που έδωσαν και την τελευταία ρανίδα του αίματός τους για να κρατήσουν ψηλά την ελληνική σημαία.

»Η Αγίου Ιωάννου, από την πάνω πλατεία μέχρι την εκκλησία μας, θα “φορέσει” τα γιορτινά της και όλοι εμείς, τηρώντας ευλαβικά όλους τους κανόνες κατά της πανδημίας, θα δώσουμε το “παρών” στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, που ευχή όλων μας είναι να αποτελέσει την απαρχή της επιστροφής μας στην κανονικότητα. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet