Για ποίηση και πολιτική συζητά η δημοτική κίνηση Φυσάει Κόντρα στην Αγ. Παρασκευή στις 26/6
Κοινωνία

Για ποίηση και πολιτική συζητά η δημοτική κίνηση Φυσάει Κόντρα στην Αγ. Παρασκευή στις 26/6

Την Κυριακή 26 Ιουνίου, στις 19:30, στο καφέ Τhe Bing Bang (Αγίου Ιωάννου 79, Αγία Παρασκευή) η δημοτική κίνηση Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή συζητά για την ποίηση και πολιτική, με αφορμή την κυκλοφορία της νέας ποιητικής συλλογής του Φάνη Παπαγεωργίου «Με λάθος σκιά» (εκδόσεις Κουκίδα, 2022).

Πώς επιδρούν οι πολιτικές και κοινωνικές εμπειρίες στη ποιητική δημιουργία; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής ποίησης σήμερα; Μπορούν μέσω της ποίησης να εκφραστούν σύγχρονες κοινωνικές ανησυχίες και συλλογικά οράματα; Τη συζήτηση συντονίζει η Ελένη Παγκαλιά (δημοσιογράφος, μέλος του Φυσάει Κόντρα). Παρεμβαίνει η Αλίκη Κοσυφολόγου (διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας, μέλος του Φυσάει Κόντρα). Στην εκδήλωση θα διαβαστούν αγαπημένα ποιήματα από τη νέα ποιητική συλλογή.

Ο Φάνης Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Σπούδασε, σε προπτυχιακό επίπεδο, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, Ευρωπαϊκή Οικονομική Πολιτική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είναι Διδάκτορας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Οικονομική Ανάλυση. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές “Πλυντήριο άστρων” (Λογότεχνον, 2013), “Η θάλασσα με τα 150 επίπεδα” (Κουκούτσι, 2015) και “Διώρυγα μεταξύ νεφών” (Θράκα, 2018), “Με λάθος Σκιά”, (Κουκίδα, 2022).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet