Για τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας Αγ. Παρασκευής ενημερώθηκε ο Κ. Τσιαμπάς
Κοινωνία

Για τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας Αγ. Παρασκευής ενημερώθηκε ο Κ. Τσιαμπάς

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων με το προσωπικό και τις υπηρεσίες του Δήμου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Όραμα για την Αγία Παρασκευή Κώστας Τσιαμπάς με τα μέλη της παράταξης Μαχαίρα Δημήτριο και Κοτρώνη Ιωάννη επισκέφτηκαν την έδρα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Αφού ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα θέματα που έχουν προκύψει ο Κώστας Τσιαμπάς δήλωσε:

«Οι δημότες της πόλης μας έχουν βιώσει επώδυνες καταστάσεις από τις κακοκαιρίες των δύο τελευταίων ετών. Η οργάνωση, επάνδρωση, εξοπλισμός της Πολιτικής Προστασίας, σε εθνικό επίπεδο, είναι κλιμακωμένη σε τρία επίπεδα (κυβέρνηση, Περιφέρειες, Δήμοι ) και έχει ως αποστολή την προστασία των ανθρώπων, του περιβάλλοντος και των ιδιοκτησιών έναντι των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, ταχείας ή βραδείας εξέλιξης».

Συνεχίζοντας, τόνισε την «αναγκαιότητα της ευθείας συνεργασίας και στα τρία επίπεδα διοίκησης» και αναφέρθηκε στην «επιτακτική ανάγκη εκπαίδευσης προσωπικού και εθελοντών προκειμένου να αντιμετωπισθούν έκτακτες καταστάσεις».

Ο Κώστας Τσιαμπάς, επίσης, αναφέρθηκε στην «ειλικρινή σχέση που πρέπει να έχει η διοίκηση του Δήμου με τους δημότες» και συνέχισε λέγοντας ότι «οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν τις δυνατότητες των υπηρεσιών του Δήμου, την επάνδρωση, την υλικοτεχνική υποδομή και την αποστολή τους».

Η δημοτική παράταξη αναφέρει ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου διαθέτει:

  • Δύο μόνιμους υπαλλήλους.
  • Δύο με συμβάσεις για γραμματειακή και τηλεφωνική υποστήριξη.
  • 25 εργαζόμενους με σύμβαση τεσσάρων μηνών, (δεν έχουν προσληφθεί ακόμη) εκ των οποίων 18 εργάτες, έξι οδηγοί, ένας δενδροκηπουρός, άπαντες ανεκπαίδευτοι στην πυρόσβεση, χειρισμό των πυροσβεστικών οχημάτων, και την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης, κλιμακωμένοι σε δύο ή τρεις βάρδιες.
  • Ένα πυροσβεστικό όχημα 700 λίτρων.
  • Ένα πυροσβεστικό όχημα 5 τόνων.
  • Τρεις δεξαμενές των 10 τόνων για τον ανεφοδιασμό πυροσβεστικών οχημάτων (μία στο λόφο Τσακού πλαστική σε κακή κατάσταση και τρεις μεταλλικές στον Υμηττό).

Ακόμη, για τους εργαζόμενους στην Πολιτική Προστασία η παράταξη αναφέρει: «Αποστολή τους είναι η παρατήρηση, η φύλαξη και η ενημέρωση, σε περίπτωση ανάγκης, της πυροσβεστικής και Δασικής Υπηρεσίας και ο ανεφοδιασμός των οχημάτων της πυροσβεστικής υπηρεσίας με το δικό τους πυροσβεστικό όχημα. Δασοπυρόσβεση κάνουν μόνο και εάν πετύχουν τη φωτιά στην έναρξη».

Τέλος, το Όραμα για την Αγία Παρασκευή σημειώνει: «Από τα παραπάνω προκύπτει η ανάγκη ο Δήμος να οργανώσει σωστά και έγκαιρα την πρόληψη όπου απαιτείται, τον εθελοντισμό, και τη συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο, Περιφέρεια, όμορους Δήμους, ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) και την εκπαίδευση του προσωπικού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet