Για τους τρόπους στήριξης του δοκιμαζόμενου λαού της Αρμενίας συζήτησαν Β. Ζορμπάς και μέλη της αρμενικής κοινότητας Αγ. Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Για τους τρόπους στήριξης του δοκιμαζόμενου λαού της Αρμενίας συζήτησαν Β. Ζορμπάς και μέλη της αρμενικής κοινότητας Αγ. Παρασκευής

Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, συναντήθηκε με μέλη της αρμενικής κοινότητας Αγίας Παρασκευής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε «σε μια συγκυρία όπου συνεχίζεται η απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν εναντίον του Ναγκόρνο Καραμπάχ, συνεπικουρούμενων από πλήθος στρατιωτικών μέσων της Τουρκίας και με μεγάλο αριθμό τζιχαντιστών δολοφόνων, που η ίδια μεταφέρει από τα μέτωπα της Συρίας και της Λιβύης», σημειώνει η δημοτική αρχή.

Σκοπός της συνάντησης, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ήταν να μεταφέρει ο δήμαρχος «τα αισθήματα αγάπης που τρέφουν οι δημότες και κατ’ επέκταση όλος ο ελληνικός λαός, προς τον δοκιμαζόμενο αδελφό λαό της Αρμενίας και να εκφράσει την ηθική στήριξη και συμπαράσταση του Δήμου μας στον αγώνα των αδελφών Αρμενίων και στα δεινά που υποφέρουν».

Παράλληλα, ο δήμαρχος εξέφρασε την ετοιμότητα του Δήμου να συνδράμει και υλικά, με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων κτλ, στο μέτρο του δυνατού και στο πλαίσιο ευρύτερων πρωτοβουλιών, κατόπιν συνεννόσης με την ΚΕΔΕ, τις αρμόδιες κρατικές αρχές, την Εκκλησία της Ελλάδος και την αρμενική κοινότητα.

Τέλος, ο κ. Βασίλης Ζορμπάς γνωστοποίησε στην αντιπροσωπεία ότι ο Δήμος πρόκειται να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης «προς τους Αρμένιους αδελφούς μας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο ΓΓ του Δήμου Μιλτιάδης Κύρκος και ο σύμβουλος του Δημάρχου Αντιστράτηγος ε.α. Παναγιώτης Φαραντάτος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Μιλτιάδης Κίρκος, ο άμισθος σύμβουλος του δημάρχου – στρατηγός, Παναγιώτης Φαραντάτος και ο δημότης Αγίας Παρασκευής Γιώργος Σπαντίδος.

Από πλευράς της αρμενικής κοινότητας συμμετείχαν οι δημότες Λούσι Σετιάν, Αραξή Ναταλή Σαρκισιάν, Μαρτίκ Δεμιτζιάν και Γκριγκόρ Δεμιτζιάν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet