«Γυναίκα και Δημιουργία»
Κοινωνία

«Γυναίκα και Δημιουργία»

Ανοίγει τις πύλες του ο πολυχώρος γυναικών Αγίας Παρασκευής «Γυναίκα & Δημιουργία». Το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 και ώρα 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του πολυχώρου επί της Λεωφόρου Μεσογείων 403.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης δομών και δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης-στήριξης ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δημιούργησε και παραδίδει στις γυναίκες της Αγίας Παρασκευής τον νέο Πολυχώρο Γυναικών Αγίας Παρασκευής με την επωνυμία «Γυναίκα & Δημιουργία». Πρόκειται για έναν μοντέρνο, καλαίσθητο και λειτουργικό διαδραστικό πολυχώρο, με κύριο στόχο να αποτελέσει πεδίο συνάντησης, επιμόρφωσης, δραστηριοτήτων, ψυχαγωγίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των γυναικών της Αγίας Παρασκευής. Φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα φιλόξενο στέκι για όλες τις γυναίκες και στεγάζεται σε ένα ζεστό, άνετο και προσεγμένο χώρο. Ουσιαστικά, οργανώνεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε σταδιακά και σε βάθος χρόνου, οι διαφορετικές του δράσεις και ομάδες να είναι αλληλοσυνδεόμενες και αλληλοτροφοδοτούμενες.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη νέα αυτή κοινωνική δομή του Δήμου Αγίας Παρασκευής, δήλωσε σε σύντομο μήνυμά του:

«Κόντρα στα ρευστά και δυσοίωνα μηνύματα των καιρών, εμείς δημιουργούμε μια νέα κοινωνική δομή, ένα πολυχώρο δραστηριοτήτων και δημιουργίας για τις γυναίκες της πόλης μας. Στην ουσία πρόκειται για ένα πολυχώρο συνάντησης των γυναικών, όπου μπορούν να επικοινωνήσουν, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να ψυχαγωγηθούν και να υποστηριχθούν από εξειδικευμένα στελέχη. Είναι μια πράξη αναγνώρισης και η αρχή ενός διαλόγου ανάμεσα στις γυναίκες και στην τοπική κοινωνία».

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γερασιμία Μουχτούρη, που εμπνεύστηκε την ιδέα δημιουργίας του πολυχώρου, δήλωσε σχετικά:

«Επειδή σεβόμαστε τη γυναίκα, επειδή αναγνωρίζουμε το δικαίωμά της στη ζωή, στον ελεύθερο χρόνο, στην προσωπική ζωή, γι’ αυτό στήνουμε τον δικό της χώρο. Στόχος η ανάδειξη των αναζητήσεών της, η ποιοτική βελτίωση, η δυνατότητα έκφρασης, η προσωπική της ενδυνάμωση. Σε περίοδο κρίσης, ο πολυχώρος των γυναικών δεν είναι πολυτέλεια, είναι βασική συνιστώσα κοινωνικής και πολιτιστικής πολιτικής, μονόδρομος για την έξοδο από την κρίση. “Γυναίκα και Δημιουργία”, ονομάζεται η νέα κοινωνική δομή, που περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες: συμβουλευτική, ανάπτυξη δεξιοτήτων, τέχνη και αισθητική – ψυχαγωγία. Μα πάνω απ’ όλα φιλοδοξούμε να αναδείξουμε ένα χώρο ζεστό, φιλόξενο, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και συνάντησης των γυναικών της πόλης μας».

Διεύθυνση πολυχώρου: Λ. Μεσογείων 403, Αγία Παρασκευή
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 213 2004606, 588, 575, 594

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet