Γ. Μυλωνάκης: Αμετάβλητα τα δημοτικά τέλη στην Αγία Παρασκευή το 2024
Κοινωνία

Γ. Μυλωνάκης: Αμετάβλητα τα δημοτικά τέλη στην Αγία Παρασκευή το 2024

Μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη θα έχουν οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής το 2024, όπως αναφέρει η παράταξη του εκλεγμένου δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη, Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή. Όπως τονίζει, μετά από επαφή του επικεφαλής της με την Οικονομική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Καθαριότητας επήλθε εξορθολογισμών των δαπανών της επόμενης χρονιάς, που επιτρέπει να μείνουν αμετάβλητες οι χρεώσεις δημοτικών τελών για τους πολίτες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

«Δεσμευθήκαμε προεκλογικά ότι ως νέα δημοτική αρχή θα υιοθετήσουμε ανοιχτό δίαυλο με τους συμπολίτες μας, τους οποίους και θα ενημερώνουμε άμεσα και με πλήρη διαφάνεια για όλα τα θέματα της πόλης. Αυτό θα πράξουμε και έως την 1η Ιανουαρίου 2024, οπότε θα αναλάβουμε επίσημα τα καθήκοντά μας.

Στο πλαίσιο αυτό, σε ό,τι αφορά τα δημοτικά τέλη της νέας χρονιάς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

  1. Μολονότι η ευθύνη διοίκησης του Δήμου παραμένει στον απερχόμενο δήμαρχο μέχρι 31/12/2023, με πρωτοβουλία του εκλεγμένου δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη, και παρά τη “σύγχυση” που κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν, πιέσαμε ώστε η απόφαση για τα δημοτικά τέλη να ληφθεί εγκαίρως, ώστε οι πολίτες να μπορούν να προγραμματίσουν τον προϋπολογισμό τους τη νέα χρονιά. Η συγκεκριμένη συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023.
  2. Μετά από συνεργασία του εκλεγμένου δημάρχου με την Οικονομική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας, η οποία έγινε σε κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού, αναλύθηκαν ένα προς ένα τα οικονομικά δεδομένα και επήλθαν όσες εξορθολογήσεις δαπανών ήταν απαραίτητες.
  3. Με βάση τον παραπάνω εξορθολογισμό των δαπανών προέκυψε ότι ουδεμία ανάγκη υπάρχει για αύξηση των δημοτικών τελών του 2024, οπότε η εισήγηση είναι αυτά να παραμείνουν αμετάβλητα».

Σχετικά με θέμα ο εκλεγμένος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης δήλωσε:

«Μπορεί οι ευθύνες μας για τη διοίκηση του Δήμου να αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου της επόμενης χρονιάς, αλλά για εμάς η δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει.

Ενόψει του καθορισμού των δημοτικών τελών του 2024, είχα πολύωρη συνεργασία με τα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας, στη διάρκεια της οποίας αναλύσαμε, κωδικό τον κωδικό, όλες τις προϋπολογισθείσες δαπάνες για το νέο έτος. Οφείλω να πω ότι οι εργαζόμενοί μας στις δύο υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία και επέδειξαν υψηλό πνεύμα συνεργασίας, για το οποίο τους ευχαριστώ και θεωρώ ότι αποτελεί πολύ ευχάριστο προμήνυμα για τη σχέση που θα αναπτύξουμε τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σε ό,τι αφορά το ύψος των δημοτικών τελών καταλήξαμε στο ότι δεν υπάρχει λόγος αύξησής τους, οπότε εισηγούμαστε αυτά να παραμείνουν στο ύψος του 2023. Δηλαδή να μην υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της πόλης μας. Δεν πρόκειται για ευκαιριακή απόφαση προκειμένου να γίνουμε αρεστοί στους συμπολίτες μας. Απλούστατα, οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση των δημοτικών τελών αποφασιστεί, αυτό θα γίνει αφού οι πολίτες διαπιστώσουν ότι το επίπεδο υπηρεσιών που λαμβάνουν έχει αναβαθμιστεί σε ανάλογο βαθμό».

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. THEMIS MANTZANAS

    Ναι ο τελευταίος λογαριασμός της ΔΕΗ ήρθε με αύξηση στα δημοτικά τέλη τουλάχιστον 50% και αναδρομικά αύξηση σε αυτό μούγκα….για σοβαρευτειτε…

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet